Alături de sprâncene și buze, genele sunt una dintre trăsăturile care impresionează. Nu doar că încadrează frumos ochii, dar fac ca și machiajul să arate mult mai bine. Nu ești mândră de genele tale? Iată câteva tratamente naturale pentru creșterea genelor.
Chiar dacă există destule trucuri prin care genele să pară lungi ori dese, până la urmă sunt doar niște trucuri. Nici încărcarea excesivă cu rimel, nici genele false ori cele aplicate, fir cu fir, nu se compară cu cele lungi și dese în mod natural. Numai că unele nu ne putem lăuda cu o așa podoabă. Crezi că nu poți face nimic în acest sens? Ba bine că nu! Descoperă câteva tratamente naturale pentru creșterea genelor și… mai vorbim noi.
Tratamente naturale pentru creșterea genelor
Subțierea, decolorarea sau căderea genelor pot surveni și ca urmare a unor probleme medicale. Blefarita, tiroida hiperactivă/subactivă, psoriazisul, eczema, trichotilomania sau unele medicamente le pot afecta. Chiar și unele produse de machiaj ori folosirea extensiilor poate dăuna frumuseții lor. Ce e de făcut? Alege unul dintre tratamentele naturale propuse mai jos:
Ulei de ricin
Despre virtuțile uleiului de ricin a auzit aproape orice femeie. Ai nevoie așadar de o linguriță de ulei de ricin presat la rece și bețișoare pentru urechi. Spală-te pe ochi folosind un produs de curățare blând (formulele pentru bebeluși sunt ideale) și așteaptă ca genele să se usuce. Îmbibă capătul din bumbac al bețișorului pentru urechi în ulei de ricin și aplică la baza genelor superioare și inferioare. Ai grijă să nu îți pătrundă în ochi. Rămâi cu el pe gene peste noapte și spală abia a doua zi dimineață. Repetă operațiunea zilnic.
Ulei de cocos
Ai nevoie de ulei de nucă de cocos presat la rece și bețișoare pentru urechi. Modalitatea de folosire este identică celei a uleiului de ricin. Chiar dacă despre uleiul de cocos nu s-a vorbit la fel de mult ca despre cel de ricin, este la fel de eficient.
Vitamina E
Administrarea zilnică a unui supliment alimentar care conține vitamina E își poate arăta „puterea” asupra genelor tale. Și nu numai asupra lor, ci și a părului. Vitamina E, fiind un puternic antioxidant, ajută la reducerea daunelor oxidative care creează probleme părului. Pentru o dozare corectă este de preferat să discuți cu medicul tău.
Ceai verde
Consumă zilnic un ceai preparat dintr-o linguriță de plantă și o ceașcă de apă fierbinte. Chiar și două cești pe zi. Ceaiul verde este o sursă bogată de polifenol, binecunoscut pentru efectul de stimulare a creșterii părului. Prin urmare, aceasta poate ajuta și la creșterea genelor.
Ulei de coajă de lămâie
Curăță coaja de la două lămâi și pune-o într-un borcănel. Adaugă câteva linguri de ulei de măsline sau de nucă de cocos. Apasă cojile cu o lingură și lasă peste noapte. A doua zi poți începe să folosești amestecul, aplicându-l cu un bețișor pentru urechi, la baza genelor. Clătește după câteva ore. Procedura se poate repeta de două ori pe zi.
Masaj
Masajul este recunoscut de multă vreme ca având beneficii pentru frumusețe și sănătate. Principalul său efect este că îmbunătățeste circulația. Un masaj ușor al pleoapelor, cu sau chiar și fără unul dintre uleiurile recomandate mai sus, poate oferi rezultate uimitoare.
Sfaturi pentru gene de invidiat
- Urmează o dietă sănătoasă și echilibrată.Evită folosirea produselor de machiaj de calitate îndoielnică.
- Evită folosirea produselor cosmetice de calitate îndoielnică.
- Demachiază-te seara, înainte de culcare.
- Limitează folosirea extensiilor pentru gene.