Terapia cu aerosoli la copii. Sfaturi utile pentru a începe terapia la momentul potrivit

Terapia cu aerosoli la copii. Sfaturi utile pentru a începe terapia la momentul potrivit

Terapia cu aerosoli la copii este foarte des întâlnită. Aerosolul este un suport important pentru administrarea medicamentelor pentru tratamentul problemelor respiratorii, nu numai pentru copii, ci în general pentru toți, chiar și pentru adulți. Părinții au totuși unele îndoieli: când pot începe să se utilizeze aerosoli pentru copii? Care sunt principalele indicații?

Aerosoli și copii: o combinație valabilă de secole

Termenul aerosol te duce cu gândul la dispozitivele mecanice cu piston sau cu ultrasunete utilizate în terapia cu aerosoli. Acesta din urmă este un mod antic de administrare a medicamentelor inhalatorii utilizate de secole pentru probleme respiratorii. O definiție mai tehnică a aerosolului indică o dispersie gazoasă care conține medicamente. În general, prin terapie cu aerosoli, medicamentele nebulizate, adică transformate în picături de vapori sau aerosoli, sunt administrate prin inhalare. În trecut, ingredientele active erau adăugate în apă clocotită, dispersate în abur și inhalate. Astăzi, în locul acestora se folosesc dispozitive de aerosol pentru terapie, nebulizatoare mecanice sau spray-uri mai avangardiste care pulverizează sau nebulizează aerosolul medicamentelor care trebuie inhalate.

Terapia cu aerosoli la copii. Când poate începe?

Aerosolul poate fi folosit din primele zile de viață a copilului, dacă este necesar. Și, mai presus de toate, dacă medicul pediatru îl prescrie în cazul unor probleme serioase ale plămânilor. Aerosolul reprezintă, de fapt, o modalitate de administrare a medicamentelor prescrise de pediatru în caz de tuse, pneumonie, bronșiolită, astm bronșic și alte afecțiuni respiratorii profunde.

Dispozitivele mecanice cu piston sau cu ultrasunete sunt recomandate copiilor. În plus față de prescrierea medicamentului și a metodelor de aplicare, pediatrul îi recomandă mamei, de asemenea, tipul de dispozitiv de terapie cu aerosoli cel mai potrivit pentru fiecare caz.

Terapia cu aerosoli la copii: e necesar să se facă diferența între terapia cu aerosoli și curățarea nazală

Aparatele de aerosol sunt o modalitate de administrare a ingredientelor active pentru a trata probleme respiratorii profunde. Substanțele recomandate, în general, sunt diluate în ser fiziologic sau soluție salină izotonică pentru calibrarea dozei în funcție de greutatea mică. Și, în același timp, pentru a facilita dispersia în picături.

Pentru a ajuta la inhalarea medicamentului nebulizat, se utilizează o mască sau un muștiuc. Până când copilul devine independent din punct de vedere al deprinderilor manuale și în colaborare, trebuie să-l ajuți să realizeze procedura pentru a asigura administrarea adecvată a aerosolului. Pentru bebeluși și copii mai mici, masca este cea recomandată. În timp ce copilul crește și devine independent, piesa bucală (muștiucul) poate înlocui masca. În special în unele probleme, cum ar fi astmul.

Despre curățarea nazală sau despre problemele căilor respiratorii superioare, cum ar fi răceala sau rinita se discută mai rar. De fapt, în astfel de cazuri, spălarea nazală este utilă atât la nou-născuți cât și la copii mai mari .

Concluzie: Terapia cu aerosoli la copii poate începe la orice vârstă, dacă este necesar. Doar medicul poate recomanda terapia adecvată.

My title page contents