Dieta pentru combaterea retenției de apă poate fi chiar dieta ta obișnuită, dar cu mici modificări. Retenția de apă este o problemă comună și există multe și diferite metode pentru a pierde din greutatea apei. Din păcate, nu toate sunt sigure, iar majoritatea nu sunt eficiente.
Dar de unde și de ce apare retenția de apă? Retenția de apă poate apărea dintr-o varietate de motive. Este un simptom fizic obișnuit al sindromului premenstrual și poate fi agravat prin deshidratare sau o dietă bogată în sare. Poți evita retenția de apă, începând cu câteva modificări pe care trebuie să le faci în stilul tău de viață. Mănâncă sănătos, menține-ți corpul hidratat și fă cât mai multă mișcare. Dacă totuși problemele persistă, ia legătura cu medicul tău și vezi ce e de făcut. Reținerea apei în organism poate fi legată de o serie de afecțiuni medicale mai grave.
Trebuie să știi că majoritatea tratamentelor recomandate pentru a scăpa de surplusul de apă din organism au proprietăți diuretice. Acestea îți vor ajuta corpul să scape de excesul de apă prin creșterea volumului de urină. Când iei un diuretic, simți că trebuie să mergi mai des la baie.
Dieta pentru combaterea retenției de apă. Alege să ai o dietă sănătoasă!
Asigurarea că urmezi o dietă sănătoasă și echilibrată este un prim pas bun pentru a evita retenția de apă. Retenția de apă poate apărea din cauza dezechilibrelor din dieta ta, a deficiențelor unor vitamine și minerale și a unui consum prea mare de sare.
Mănâncă alimente bogate în potasiu
O parte a dietei sănătoase constă și într-o mulțime de alimente bogate în potasiu. Consumul de alimente bogate în potasiu te poate ajuta să reduci cantitatea de sare din corp și să reduci retenția de apă. Fructele și legumele sunt, în general, surse bune de potasiu. Asigură-te că ai cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi.
- Exemple de alimente bogate în potasiu: banane, roșii, cartofi și avocado;
- Legumele cu frunze de culoare verde închis au, de asemenea, mult potasiu;
- Alimentele procesate au adesea mai puțin potasiu decât alimentele neprocesate;
- Pâinea albă și orezul alb au mai puțin potasiu decât pâinea integrală și orezul brun.
Nu lua suplimente de potasiu, cu excepția cazului în care medicul îți recomandă acest lucru.
Dieta pentru combaterea retenției de apă. Mai puțină sare
Dacă ai multă sare în organism, acest lucru poate determina corpul să rețină lichide. Încearcă să reduci cantitatea de sare consumată în fiecare zi. Poți face acest lucru consumând mai puține alimente procesate, care sunt de obicei sărate și fără a adăuga sare suplimentară meselor pe care le gătești.
Gândește-te la alte surse de sodiu, cum ar fi sosul de soia, ciorba și legumele din conserve și încearcă să limitezi aportul.
Obișnuiește-te să citești etichetele ingredientelor și să examinezi cantitatea de sare zilnică pe care o conține fiecare porție.
Alege carbohidrați mai sănătoși
Restricția carbohidraților cauzează adesea pierderi rapide de apă. Dar dacă reduci prea mult carbohidrații, nivelul tău de energie va scădea. În loc să renunți total la carbohidrați, alege în schimb carbohidrați sănătoși, cum ar fi fructele și legumele. Și evită carbohidrații rafinați care pot determina corpul să rețină mai multă apă.
Dieta pentru combaterea retenției de apă. Bea apă!
Poate părea o recomandare ciudată de a pierde din cantitatea de apă reținută consumând tocmai apă, dar dacă bei suficientă apă în fiecare zi, corpul tău o va folosi și va scăpa de apă în mod corespunzător.