Fructe care combat balonarea. Ce fructe îți fac bine?

Ce fructe care combat balonarea să consumi? Dificultăți digestive, retenție de apă, intoleranțe alimentare. Cauzele burticii umflate sunt multiple și uneori necunoscute, însă remediul numărul unu rămâne dieta corectă. 

Cu toții, cel puțin o dată, am experimentat senzația neplăcută de balonare abdominală care, pe lângă faptul că este adesea jenantă, este capabilă să schimbe complet modul în care hainele se potrivesc, făcându-ne să ne simțim brusc incomod.

Indiferent dacă este vorba de umflarea clasică care apare după o masă bogată sau dacă este o situație persistentă, este totuși o situație enervantă căreia trebuie să-i găsim o soluție. În primul rând, să ne întrebăm: ce cauzează balonarea ?

 

Fructe care combat balonarea. Cauzele umflării abdomenului

Cauzele burticii umflate pot fi nenumărate, dar iată-le pe cele principale:

Poate fi un aliment nedigerat care rămâne în tractul digestiv mai mult timp decât de obicei. În cazul abdomenului umflat, vinovații pot fi unele substanțe identificate în alimente specifice. Cum ar fi leguminoasele sau unele fructe, inclusiv mere, pere, caise, piersici, avocado, pepene verde, smochine și curmale. În principal, vorbim despre FODMAP, carbohidrați cu lanț scurt care provoacă balonare, producție de gaz, crampe stomacale, diaree sau constipație la persoane care sunt deosebit de sensibile la alimentele fermentabile. Umflarea abdominală poate fi cauzată de retenția de apă și aportul excesiv de sodiu. Sau aportul de gluten și/sau lactoză dacă prezentăm o intoleranță alimentară. Din fericire, există mai multe alimente care pot ajuta la prevenirea umflăturii. Dar mai ales la reducerea acesteia, odată ce s-a manifestat.

3 fructe care combat balonarea

1. Zmeura

Printre alimentele care dezumflă burta găsim și acest fruct de pădure. Compusă în principal din apă, bogată în fibre și molecule cu o acțiune antioxidantă, zmeura este un aliment util pentru cei care suferă de abdomen umflat, datorită prezenței de reosmina, o cetonă care, din studii preliminare, ar părea capabilă să prevină acumularea de grăsimi grație unei acțiuni lipolitice.

2. Banana

Potasiul prezent în banane ajută prin reglarea nivelului de hidratare și electroliți în organism, contracararea efectelor negative ale alimentelor excesiv prelucrate care, fiind bogate în sodiu, cauzează o acumulare de lichid în corpul nostru. Conform unui studiu din 2011, consumul acestui fruct ar favoriza reducerea balonării abdominale!

3. Ananasul

Ananasul este probabil cel mai faimos fruct cu o acțiune de drenaj. Acest lucru se datorează bromelainei, o enzimă care se găsește în principal în tulpina acestui fruct care are capacitatea de a digera proteinele. Prin urmare, dacă planificăm o masă bogată în proteine, poate fi potrivit să consumăm câteva felii de ananas chiar înainte sau imediat după aceea. Pentru a ajuta mai bine digestia și a limita senzația de umflare.

 

 

 

My title page contents