Ai încercat vreodată să-ți prepari o mască de păr cu lapte? Laptele este bogat în substanțe benefice care fortifică, repară și protejează firul de păr. Dar, să vedem cum funcționează masca de păr cu lapte și ce tipuri de remedii există!

 

Tipuri de lapte și beneficiile acestuia

Toate ingredientele active ale laptelui sunt foarte concentrate. Acest lucru aduce beneficii părului. Medicina populară folosește nu numai laptele de vacă, ci și laptele de capră și pe cel de nucă de cocos. În teorie, chiar și laptele praf este considerat a fi potrivit pentru repararea părului, dar rezultatul acțiunii sale nu este atât de evident. În schimb, este recomandat laptele acru pentru îngrijirea părului, deoarece acesta își păstrează toate proprietățile valoroase. Laptele de vacă este folosit mai des pentru prepararea măștilor, fiind cel mai ușor de procurat.

Componente ale laptelui care au proprietăți de vindecare:

Proteine

Acestea promovează regenerarea structurilor deteriorate, stimulează creșterea, împiedică apariția vârfurilor despicate.

Vitaminele B

Sunt unele dintre cele mai valoroase substanțe, indispensabile frumuseții și sănătății părului. Vitaminele B ajută la eliminarea mătreții, combat infecțiile fungice, vindecă leziunile scalpului, calmează mâncărimea. O mască bogată în vitamine B face părul mai elastic și mai strălucitor. În plus, îl protejează de impactul negativ al mediului extern.

Acizii lactici

Aceștia favorizează producerea de colagen, un element responsabil pentru elasticitatea părului. Acizii lactici fac părul mai frumos, mai disciplinat și mai moale.

Calciu

Întărește foliculii și rădăcinile, oprește căderea părului și previne această problemă în viitor. Pentru cel mai bun efect, folosește lapte direct de la sursă pentru prepararea unei măști. Laptele din comerț este purificat și pasteurizat. De aceea se păstrează minimum de substanțe benefice.

Lapte de capră

Beneficiile laptelui de capră nu pot fi subestimate, compoziția acestuia fiind chiar mai valoroasă decât cea a laptelui de vacă. În primul rând, laptele de capră are cel mai mare conținut de grăsimi. Proteina conținută de acesta ajută la repararea celui mai uscat și mai deteriorat păr. În plus, laptele de capră conține un număr mare de vitamine și acizi grași. Aceste elemente sunt capabile să hrănească părul de la rădăcini până la vârfuri, să activeze foliculii inactivi, să accelereze producția de colagen și elastină, să protejeze părul de impactul dăunător al frigului, razelor UV și al altor factori externi.

Aplicarea măștilor cu lapte este indicată în cazurile următoarelor cazuri:

  • vârfuri deteriorate;
  • căderea părului și alopecie;
  • uscăciune excesivă;
  • păr fără elasticitate;
  • dezechilibru lipidic;
  • toate tipurile de mătreață;
  • când creșterea părului a încetinit sau s-a oprit.

Remedii benefice pentru păr și scalp

Mască de păr cu lapte pentru fortificare și îngroșare

În 20 g de drojdie de bere se toarnă 100 ml lapte cald de vacă și se lasă deoparte o jumătate de oră. Când se formează spumă la suprafață, adaugă un gălbenuș de ou bătut și o lingură de ulei de cocos sau de brusture, încălzit. Amestecă bine cu o furculiță și aplică masca pe păr, în special pe rădăcini și scalp. Lasă să acționeze o oră, după care spală părul.

Remediul este excelent pentru îngrijirea părului fin și fragil, slăbit. Această mască va face firul de păr mai gros și voluminos. Va opri căderea și va accelera creșterea.

Mască de păr cu lapte împotriva vârfurilor despicate

Părul slăbit cu vârfurile despicate are nevoie de o îngrijire specială. Acesta va fi un remediu perfect.

Pregătești masca folosind lapte acru sau produse lactice fermentate, precum kefir sau iaurt de casă. Pentru rezultate mai bune, lasă masca să acționeze peste noapte. Pentru a consolida efectul măștii adaugă 2 linguri de ulei de migdale, de măsline sau jojoba, la 100 ml lichid. Sau mai poți folosi, în schimb, și câteva picături de ulei esențial de rozmarin sau lavandă.

Pentru îngrijire și iluminare

Amestecă 50 ml lapte de nucă de cocos cu o linguriță de suc proaspăt de lămâie. Bate bine amestecul și încălzește-l pe baie de apă. Întinde masca uniform pe părul umed, înfășoară părul într-un prosop și lasă să acționeze 20 de minute. Nu ai nevoie de șampon pentru a-l spăla. Efectul va fi vizibil deja după prima aplicare.

Această rețetă de mască va fi apreciată de blonde și de toate femeile cu păr vopsit. Este o mască care protejează culoarea la spălare, iar dacă ai o culoare naturală, o va ilumina cu 1-2 nuanțe.

Mască de păr cu lapte și miere

Ai nevoie de: 2 linguri de miere (aproximativ 50 grame) și o jumătate de cană de lapte (aproximativ 125 ml).

Este de preferat ca mierea să fie păstrată la temperatura camerei, astfel încât să fie mai ușor de utilizat.

Amestecă cele două ingrediente într-un recipient până când obții un amestec omogen. Mierea și laptele au o consistență complet diferită, astfel încât amestecarea poate dura câteva minute. Aplică amestecul obținut pe rădăcina și lungimea părului, masând blând. Continuă masajul timp de câteva minute, răspândind produsul pe tot părul și pe toată lungimea acestuia. Masca de păr cu miere și lapte necesită un timp de aproximativ 15 minute pentru a acționa, pentru ca astfel mierea și laptele să-și elibereze nutrienții pe păr, obținând astfel efectele dorite. Cât timp acționează masca, poți să continui masajul sau pur și simplu să lași produsul să-și facă treaba. Clătești apoi bine părul și spală-l cu șamponul obișnuit.

 

My title page contents