Beneficiile uleiului din germeni de grâu. Proprietăți și utilizări

Beneficiile uleiului din germeni de grâu pot fi observate atât în bucătărie, cât și în produsele pentru înfrumusețare. Dintre numeroasele uleiuri vegetale găsite în magazinele cu produse naturale, uleiul de germeni de grâu se numără printre uleiurile utilizate atât în ​​cosmetică, cât și în nutriție. În ambele cazuri se folosește uleiul obținut prin presarea la rece a germenilor de grâu.

 

Beneficiile uleiului din germeni de grâu. De unde provine uleiul din germeni de grâu?

După cum se știe, grâul este o cereală antică. Cultivat întotdeauna din motive alimentare, grâul își are originea în Orientul Apropiat, în așa-numita „Semilună Fertilă”, corespunzătoare vechii Mesopotamii. De la civilizațiile sumerienilor, asirienilor și babilonienilor, s-a răspândit în Siria și Palestina, apoi la marile civilizații egiptene, grecești și romane.

Pâinea a devenit baza nutriției, iar începutul cultivării cerealelor a dus la trecerea de la nomadism la viața într-un loc stabil. Uleiul din germeni de grâu se obține, așa cum am amintit mai sus, din presarea la rece a germenului de grâu. Este dens și are o culoare galbenă, asemenea spicelor. Germenul este partea cea mai vie a bobului, deoarece de acolo semințele produc o nouă plantă.

Germenul de grâu este partea din bob care este cea mai bogată în nutrienți. Poate fi folosit ca aliment și ca supliment, cu excepția celor care suferă de boală celiacă. Cea mai prezentă componentă nutritivă în germenul de grâu este vitamina E, care este cel mai important antioxidant care există în natură. De aceea, uleiul din produsele cosmetice este utilizat pentru a combate îmbătrânirea pielii, dar este benefic și pentru păr și unghii.

Pentru uz intern este folosit ca supliment alimentar și drept condiment.

Beneficiile uleiului din germeni de grâu. O bogăție de vitamine

Pe lângă  vitamina E, uleiul din germeni de grâu este bogat în vitamine B, importante pentru îndeplinirea tuturor funcțiilor organice, pentru bunăstarea sistemului nervos și a mușchilor. Mai este bogat în calciu, fosfor, cupru, magneziu și mangan.

Conține, de asemenea, acizi grași, acid linoleic (omega 3), acid alfa-linolenic (omega 6), acid palmitoleic și erucic. Toate acestea ajută organismul în îmbunătățirea funcțiilor celulare cu beneficii, în special, pentru celulele nervoase. În combaterea bolilor cardiovasculare, în special prin controlul colesterolului și al trigliceridelor.

În cosmetică este foarte bun pentru efectul antirid. Se recomandă utilizarea acestuia ca ser pentru a fi aplicat înainte de culcare, în zonele cele mai delicate expuse la formarea ridurilor de expresie. Prin urmare, pentru conturul ochilor și al buzelor. În mod alternativ poate fi amestecat cu o cremă normală hidratantă sau hrănitoare.

În cazul unui ten foarte ridat se aplică o cantitate mai mare și se lasă să acționeze aproximativ o jumătate de oră. Apoi se îndepărtează de pe față.

Uleiul de germeni de grâu ajută la regenerarea celulelor și este protector împotriva problemelor epidermei. Ajută la tratarea cuperozei, dermatitei, eczemelor și psoriazisului, deoarece promovează regenerarea celulară. Deci este excelent și pentru pielea corpului, mai ales când este deosebit de uscată.

Ajută la reconstituirea și menținerea filmului hidro-lipidic, tratează și previne vergeturile. Este recomandat în special pentru zona gâtului și a decolteului. Poate fi aplicat ca atare, dar și în amestec cu ulei de migdale dulci.

My title page contents