Briose cu afine si cu stafide

Cand afara e frig si ploaie, e bine sa iti bucuri sufletul in casa. Cu un ceai, o cafea buna si cu o briosa calda si savuroasa, care sa iti redea pofta de viata. Daca iti surade ideea ca si noua, iata cea mai buna reteta de briose cu afine si cu stafide.

 

INGREDIENTE:

  • 300 grame de afine
  • 4 oua
  • 170 gr unt sau unt de cocos
  • un borcan de 250 de gr de iaurt
  • 300gr zahar
  • 100 ml de smantana de gatit
  • 400gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 5 linguri de apa minerala
  • 1 lingurita de vanilie pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 grame de stafide sau de merisoare
  • un praf de sare

 

MOD DE PREPARARE briose cu afine si cu stafide:

  • Mai intai de toate,pregateste-ti ingredientele necesare
  • Mizeaza ouale cu zaharul pana ce vei obtine o crema spumoasa.
  • Ulterior, adauga treptat untul topit/ untul de cocos.
  • Dupa ce ai incorporat frumos si lin, adaugi si iaurtul si smantana de gatit si omogenizeaza cu drag.
  • Adauga faina si praful de copt in ploaie. Nu uita de apa minerala.
  • Acum e randul fructelor. Da-le drumul cu grija in compozitie si ai grija sa nu le zdrobesti.
  • Acum trebuie sa treci la umplut formele de briose. Ideal ar fi sa utilizezi si hartie speciala pentru briose, dar poti presta si fara.
  • Ai grija sa umpli doar trei sferturi din formele de briose, pentru ca ele cresc si vor da pe dinafara.
  • Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si coace brioselele cam 35 de minute.
  • Daca vrei sa verifici daca sunt coapte, utilizeaza o scobitoare pe care o infingi si vezi daca iese curata sau murdara de aluat.
  • Lasa-le la racit.
  • Le puteti servi ca atare sau pudrate cu zahar.
My title page contents