Carți pentru copiii de 4 ani: variante cu povești și sugestii interactive pentru familia ta

cărți pentru copiii de 4 ani

Cei mici sunt mereu curioși, în căutare de noi povești și aventuri și mai ales creativi. Noi ți-am propus o listă de cărți pentru copiii de 4 ani, din care le-ai putea citi înainte de culcare!

 

Indiferent că vorbim despre copii energici, plini de viață sau despre firi mai timide, toți sunt interesați de poveștile și aventurile eroilor din cărți sau de la televizor. Dacă vrei să le stimulezi imaginația, te invit să descoperi 10 cărți pentru copiii de 4 ani pe care le poți citi înainte de culcare.

Timp pentru voi

Rezervă-ți câteva minute, în fiecare seară, pe care să le petreci alături de cel mic. În aceste momente, poți apela la un joc ideal pentru familie, sau la o carte cu povești interesante. Fie că îi citești copilului tău de 4 ani înainte de culcare sau petntru că vreți să petreceți timp împreună, important este să alegi povești potrivite vârstei.

Iată 10 cărți pentru copiii de 4 ani:

12 Luptători și eroi adevărați – cartea are la bază exemple de eroi din toate timpurile, adevărate modele pentru copilul tău. Poveștile sunt prezentate într-un mod simplu și haios, fiind atrăgătoare și captivante pentru cei mici.

Corabia cu coarne – o carte plină de aventuri, Corabia cu coarne spune povestea unei vulpi curioase, care se alătură echipajului de porumbei. Astfel, ei devin prieteni și vor pleca într-o nouă aventură, în care urmează să caute răspunsuri pentru cele mai misterioase întrebări.

Titluri dintre cele mai cele

Zece fete care au schimbat lumea – o carte potrivită pentru fetițe! Cartea prezintă poveștile unor femei celebre, într-o manieră simplă, pe care fetele să o înțeleagă ușor.

Zece băieți care au schimbat lumea – aceeași variantă pe care o prezintă „Zece fete care au schimbat lumea” prezintă povestea bărbaților de succes, pe înțelesul băieților de 4 ani.

Pisica și câinele – cartea lui Michael Foreman, spune povestea unei pisici care se pierde în mașina cu pește. Când mașina pleacă, pisica dispare, iar puișorii ei rămân singuri, un câine îi devine ajutor de nădejde și îi crește. Tu și cei mici veți descoperi prietenia dintre două firi total diferite.

Animalele din mări și oceane – O carte interactivă și educativă, pentru copii, care îi ajută să învețe mai ușor care sunt viețuitoarele mării.

Ce fel de istorisiri?

Poveștiri pentru copii 6 – Cartea ilustrată conține o selectie de povești interesante, pentru copii, perfecte să le citești înainte de culcare.

Cronicile din Narnia – Dacă cel mic preferă cărțile de aventură, atunci poți încerca să îi citești Cronicile din Narnia. Povestea îl va captiva imediat, iar dacă acorzi momentelor mai multă răbdare, puteți inventa și câteva jocuri interactive: să vă alegeți personajele preferate, să vorbiți despre ce credeți că se va întâmpla și despre ce calități ar trebui să aibă personajele principale.

Ce sa alegi?

Biblioteca Ursului – Aceasta se află pe lista de cărți pentru copiii de 4 ani. O carte plină de povești perfecte pentru seara, înainte de culcare. Biblioteca Ursului conține toate poveștile amuzante, pe care cel mic ar fi bine să le afle de vârste fragede.

Carți pentru copiii de 4 ani în engleză:

Captain Mac – Carte spune, în engleză, povestea unui căpitan curajos, Mac, care vizitează întreaga lume în căutare de noi aventuri.

Vocabularul limbii engleze pentru copii – această carte este ideală dacă vrei să stimulezi procesul de învățare al celui mic. Cartea îi ajută pe cei mici să asimileze mai ușor vocabularul de bază al limbii ebgleze, cuvintele simple și structurile ușoare. Mergând pe modelul tuturor cărților cu imagini, fiecare ilustrație este însoțită de cuvântul care o denumește.

 

My title page contents