CARTOFI GRATINAȚI. UN DELICIU CALD SAU RECE!

Cartofi gratinați. Un fel de mancare, pe care recunosc, îl fac des. Ne place mult atât rece, cât și cald. Îi mâncăm ori cu salată verde ori cu ketchup. După gust și stare. Fetele mele ar mânca acest tip de mâncare și la micul dejun și la cină.

 

Ai nevoie de:

  •  un kg de cartofi
  •  250 de grame de brânză telemea rasă
  • 250 ml smântână de gătit
  •  150 g parmezan
  •  150 g cașcaval ras
  •  2 linguri de ulei de măsline
  •  sare, piper, boia dulce- după gust

 

Pregătești cartofi gratinați așa:

  • Mai întâi spală cartofii.
  • Pune-i la fiert întregi.
  • Odată fierși, curăță-i și taie-i în felii rotunde, însă nu foarte subțiri ca să nu se rupă.
  • Unge cu ulei de măsline un vas de yena sau o tavă ceramică
  • Așează un prim strat de cartofi în tavă. Acum, vino deasupra cu un strat de brânză, apoi presară cașcaval.
  • Pasul următor: toarnă smântână.
  • Urmează un alt rând de cartofi și apoi iar brânzeturile și smântâna.
  • Finalizezi cu un strat de cartofi deasupra ca și capac peste care presari si puțină boia dulce, smântână și parmezan.
  • Dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 50 de minute.
  • Poftă bună!

 

 

Sursa foto – Pinterest
My title page contents