O casa cu copii e o casa mai plina si mai vesela. O casa in care e foarte rar liniste si unde mereu se intreaba de ceva dulce si bun. Azi, Alina Stan de la Arome de Poveste, ne recomanda o reteta perfecta pentru intreaga familie: cheesecake deliciu cu capsuni si miere.
Ingrediente Cheesecake deliciu:
Aveti aici cele necesare pentru un tort cu diamatru de 20 cm:
-
250 gr biscuiti digestivi pasati
-
80 gr unt topit, facut in casa
-
15-20 capsuni taiati pe jumatate
-
500 gr mascarpone
-
150 gr smantana
-
1 lingurita vanilie
-
3-4 linguri miere salcam
-
1 1/2 lingurita agar-agar (gelatina vegetala)
Mod de preparare Cheesecake deliciu:
- Zdrobeste biscutii cu sucitorul si pune-i intr-un castron
- Pasul doi: pui untul topit peste ei si amesteci cu o spatula.
- Compozitia obtinuta o intinzi intr-o tava cu pereti detasabili, diametru 20 cm si o presezi bine.
- Dai la frigider pana cand e gata crema
- Pui in robot crema mascarpone si mixezi pana devine fluida ( cam 2 minute). Apoi adaugi smantana si mixezi pana cand crema s-a intarit.
- Adaugi vanilia, miere dupa gust (eu am pus 3 linguri de miere) si mixezi.
- Acum, scoti tava din frigider si asezi pe margine jumatatile de capsuni.
- Pentru mai putin chimicale, poti inlocui gelatina clasica cu agar agar.
- Pui 100 ml apa la fiert, iar cand a dat in clocot, adaugi pudra agar-agar si mai lasi la fiert 1 minut in timp ce amesteci.
- Pui gelatina obtinuta in compozitia de crema – dupa ce s-a mai racit – si amesteci bine.
- Apoi rastorni peste stratul de biscuiti, cu grija sa nu cada jumatatile de capsuni.
- Pui tava la frigider pentru o ora si decorezi cu alte capsuni.
Pofta buna!
Reteta o poti gasi si AICI.