Pâine cu dovleac cu gust și miros de toamnă

Pâine cu dovleac cu gust și miros de toamnă

Pâine cu dovleac – De acum, sandvișurile tale vor fi parfumate cu dovleac; o modalitate distractivă de a sărbători sezonul de toamnă pe masă și, totodată, Halloween-ul!

Pâinea de dovleac de casă este un produs dospit foarte moale, savuros, care conține culorile și mirosurile toamnei. Urmând rețeta mea, vom pregăti sandvișuri simple cu aroma și aspectul tipic al unui dovleac! Ca întotdeauna, procesul este rapid, iar ingredientele care trebuie utilizate sunt simple și ușor accesibile.

Pâine cu dovleac

Porții: 10

Pregătire: 20 de minute

Gătire: 40 de minute

Timp total: 1 oră *

*+3 ore și 30 minute de dospire

Ai nevoie pentru 10 pâinici de:

600 g făină Manitoba

300 g dovleac fiert

250 ml lapte

50 ml ulei de măsline extravirgin

30 g zahăr

10 g sare fină

1 ou

25 g drojdie de bere

20 g Curcuma

1 gălbenuș pentru uns chiflele

Pregătești pâine cu dovleac așa:

Cureți și tai dovleacul în bucăți, îl pui la fiert și îl amesteci cu o furculiță pentru a obține un piure. Încălzești laptele și, între timp, răstorni făina pe suprafața de lucru, formând o gaură. În centru pui piureul de dovleac, laptele cald, uleiul de măsline, oul, zahărul și drojdia sfărâmată.

Începi să amesteci aluatul luând încet făina de pe margini și adăugând turmeric și sare. Continui să frămânți adăugând făina până când aluatul a încetat să se lipească de degetele noastre și a devenit neted și elastic.

Pui aluatul într-un castron cu făină, faci o incizie încrucișată și acoperi aluatul cu folie de plastic și o cârpă. Îl lași să crească timp de trei ore într-un loc cald.

La sfârșitul procesului de dospire, aluatul își va dubla volumul. Îți ungi mâinile și reiei procesarea timp de câteva minute, formând bile de aproximativ 150-200 de grame.

Iei niște sfoară și legi ușor bilele, făcând cel puțin patru runde, astfel încât să formeze pene. Le așezi într-o tavă de copt căptușită cu hârtie pergament.

Ungi toate chiflele cu gălbenuș de ou și le lași să crească timp de o jumătate de oră în cuptor cu lumina aprinsă. La sfârșitul celei de-a doua dospiri, scoți tigaia, încălzești cuptorul la 180 ° C, apoi coci timp de 30 de minute.

Pâinea cu dovleac este gata! Tot ce trebuie să faci este să o tai, să scoți sfoara și să te bucuri de frumusețea și gustul delicios al chiflelor în formă de dovleci drăguți galben-portocalii!

My title page contents