In acest articol va prezentam o reteta de coaste de porc fierte in bere pentru un gust desavarsit. Pentru arome belgiene iata ce trebuie sa faceti, pas cu pas, pentru ca ale tale papile gustative sa fie rasfatate.
Reteta de coaste de porc fierte in bere. Ingrediente/2 persoane
- coaste de porc degresate- 1kg
- bere- 500ml
- floare de anason stelat-1 buc
- boabe de ienibahar 2-3 buc
- frunza de dafin -1 buc
- catel de usturoi -1
- sos barbeque – 30 ml
- sos de soia – 30 ml
- ulei-1 lingura
- sare si piper – dupa gust
Mod de preparare coaste de porc fierte in bere
Reteta de coaste de porc fierte in bere. Fierbe coastele de porc in bere, impreuna cu foaia de dafin, catelul de usturoi, boabele de ienibahar, anasonul si un varf de cutit de sare. Lasa-le pe foc mic aproximativ o ora. Dupa ce s-au fiert, ele trebuie sa devina fragede – in momentul in care infigi furculita in ele, trebuie sa patrunda usor.
Berea fragezeste carnea, tocmai de aceea este ideala pentru marinate. Daca observi ca berea scade in timpul fierberii, poti adauga un pahar de apa in cazul in care nu ai stock de legume/pui.
Reteta de coaste de porc fierte in bere. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si pune coastele de porc intr-o tava. Cu ajutorul unei pensule unget bine coastele cu sosul barbeque si cu sosul de soia. Adauga foarte putin ulei, ca sa prinsa o crusta frumoasa deasupra si cateva linguri din zeama in care au fiert coastele de porc. Presara sare si piper si baga tava la cuptor, pentru aproximativ 15 minute, incat coastele sa prinda o crusta frumoasa.
[Reteta de coaste de porc fierte in bere. Inainte de a le scoate din cuptor pune un cub de unt deasupra. Serveste costele alaturi de cartofi wedges, varza rosie sau fasole cu bob mare. Pofta buna!