Copiii mici și căldura: 8 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii în zilele caniculare

Copiii mici și căldura: 8 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii în zilele caniculare

Copiii mici și căldura: 9 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii în zilele caniculare. Când este cald, asigură-te că cel mic este bine hidratat, oferă-i o dietă bogată în fructe și legume, ține-l în casă în mijlocul zilei, dar folosește aerul condiționat cu moderație. De asemenea, optează pentru băi răcoritoare și protejează-l cu umbrele de soare atunci când e în mașină.

O dietă bogată în lichide. Hidratare în cele mai fierbinți ore. Aer condiționat, dar cu moderație. O baie răcoritoare. Pe scurt, câteva sfaturi de adoptat în zilele caniculare.

Copiii mici și căldura: care sunt măsurile esențiale de precauție care trebuie luate?

Iată 8 sfaturi:

Ferește copilul de riscul deshidratării!

Cu cât sunt mai mici, cu atât copiii sunt mai expuși riscului de deshidratare. Explicația? Aceștia transpiră mai mult, nu pot dispersa eficient căldura și, totodată, nu pot spune că le este sete. De aceea este important să-i oferi des lichide de băut, mai ales atunci când se află în cele mai fierbinți locuri în care transpiră cel mai mult.

Cel mai riscant este însă pentru copiii cu boli cronice, cum ar fi bolile de inimă sau cei cu probleme renale. Aceștia e posibil să urmeze un tratament anume cu unele medicamente, cum ar fi diureticele, care cresc pierderea de lichide. Atenție mare la hidratarea corectă și la timp!

Bebelușilor / sugarilor li se poate da apă să bea?

Nu, în primele luni de viață copilul nu are nevoie să bea apă. Aceasta deoarece, laptele matern (precum și laptele praf) este alcătuit din mai mult de 95% apă. Așadar, nu este nevoie să incluzi mai multă apă în dieta copilului, dar este, de asemenea, recomandabil ca sugarul să nu consume alte lichide (apă, ceaiuri din plante etc.) în plus față de lapte, în primele patru până la șase luni.

De fapt, există riscul umplerii inutile a stomacului. Astfel se va crea o falsă senzație de sațietate și va duce la stabilirea unor obiceiuri proaste (mai ales noaptea). Copilul nu va mai mânca la timp și se va trezi mai des noaptea.

Și totuși… când poate fi introdusă apa în dieta copiilor mici?

O cantitate mică de apă în timpul meselor (30-50 ml) poate fi oferită copilului odată cu introducerea alimentelor pentru copii, dar nu este o obligație.

Liber la o dietă bogată în lichide!

În timpul verii, ar trebui să se acorde prioritate unei diete bogate în fructe și legume. Acestea conțin un procent ridicat de lichide și săruri minerale care se pierd prin transpirație. Pe de altă parte, este necesar să fie limitate grăsimile, de care organismul are nevoie pentru a produce căldură, ceea ce nu e cazul acum.

De asemenea, ori de câte ori ieși afară cu cel mic, este recomandat să ai o sticlă cu apă. Astfel încât bebelușul să poată bea ori de câte ori îi este sete.

În cazul în care copilul este încă alăptat, ar trebui să îi oferi lapte mai des. Fără a aștepta timpul obișnuit între hrăniri.

Răcorește bebelușul în cele mai fierbinți ore!

Cum să faci asta? În mijlocul zilei, copilul trebuie ținut acasă sau într-un loc răcoros. Dacă mergi cu bebelușul la plajă, la ora 11 este obligatoriu să te întorci cu el acasă și să revii la plajă după ora 17. În orice caz, bebelușii sub vârsta de 6 luni nu trebuie expuși la soare direct.

Atenție: Nu este suficient să așezi bebelușul sub umbrelă! În primul rând, o parte din razele UV trece și prin straturile țesăturii. Apoi, copiii au propriul program: timp de prânz, timp de somn după-amiaza, timp de gustare, care trebuie respectat chiar și în vacanță.

Aer condiționat? Da, dar cu moderație!

Pentru răcirea încăperilor, aparatul de aer condiționat este o soluție excelentă, chiar și în camera bebelușului. Ai grijă însă, să eviți scăderea excesivă a temperaturii, să eviți schimbările prea abrupte între interior și exterior, să scazi ventilația și să direcționezi clapetele aparatului, astfel încât aerul rece să nu bată direct pe copil. O alternativă bună este ventilatorul, care mișcă aerul și ajută pielea să se usuce. Totodată, mai puțin deranjant.

Copiii mici și căldura: Ia în calcul și o baie răcoritoare!

Dacă este foarte cald, poți să-i faci baie copilului de câteva ori pe zi. În acest caz, important este să folosești doar cantități mici de produs de curățare, pentru a nu irita pielea. Produsele pe bază de amidon de orez sau ovăz sunt excelente, deoarece au un efect răcoritor și liniștitor. Sau poți folosi detergenți ușori, uleioși. De asemenea, poți scălda copilul numai cu apă.

Călătoria cu mașina

Dacă călătorești cu un bebeluș la bord, alege cele mai răcoroase ore ale zilei și protejează copilul cu umbrele de soare speciale. De asemenea, aerul condiționat poate fi folosit și în mașină, dar, din nou, nu exagera cu temperaturile prea reci. Atenție să nu bată aerul rece direct pe copil! Și mai presus de toate, nu-l lăsa în mașina parcată la soare!

 

My title page contents