Cele mai bune fructe de vară pentru copii: ce îi dai celui mic drept gustare?

cele mai bune fructe de vară pentru copii

Dacă îți dorești să îi oferi celui mic o gustare sănătoasă, poți opta pentru cele mai bune fructe de vară pentru copii, care să îi ajute să se hidrateze și să își mențină energia pe tot parcursul zilei.

 

Vara este anotimpul ideal pentru fructe și legume proaspete. Tarabele și supermarketurile sunt pline de fructe și legume proaspete, de sezon, iar cei mici nu au motive să nu le mănânce.  Pe lângă faptul că sunt sănătoase, ele sunt și foarte gustoase.

În zilele de vară, ai o varietate de fructe pe care le poți alege pentru gustările și sucurile naturale ale copilului tău. Și salatele de fructe sunt o idee bună de desert pentru cei mici.

Totuși, din multitudinea de fructe din sezonul cald, iată ce poți alege pentru o masă sănătoasă a copilului tău. Potrivit Parentcircle.com, iată câteva dintre cele mai bune fructe pentru copii, fructe care îi ajută să se mențină și hidratați:

Cele mai bune fructe de vară pentru copii: pepenele roșu și galben

Pepenele roșu are un conținut de 91% apă și este bogat în antioxidanți și vitamine. Îl puteți consuma crud, direct tăiat felii, după ce îi scoateți sâmburii.

Inghețata de pepene roșu, un smoothie sau, de ce nu, să îl tai în diferite feluri, atractive pentru cei mici. Poți folosi forme de biscuiți cu ajutorul cărora să tai felii precum stele, luna sau ursuleți.

Pepenele galben are un conținut de 87% apă, fiind bogat în betacaroten, fibre și are un efect antioxidant. Și pepenele galben poate fi preparat in smoothie-uri, înghețată sau mâncat crud. Șerbetul de pepene galben este o altă sugestie la care poți apela dacă îți dorești o gustare pentru întreaga familie.

Ananasul întărește sistemul imunitar

Ananasul este un fruct extrem de gustos, cu un conținut de 87% apă. Fiind un fruct bogat în betacaroten și vitamina C, acesta joacă un rol important la întărirea sistemului imunitar. Fibrele din ananas ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv.

El poate fi mâncat crud sau inclus în sucuri proaspete.

Prunele și rolul în alungarea constipației

Prunele sunt fructe bogate în fibre și au un conținut mare de apă, de 87%. Fibrele din prune îi ajută pe cei mici să țină constipația la distanță și să aibă o digestie ușoară. Pe lângă fibre, prunele sunt bogate în potasiu, ce ajută la menținerea normală a presiunii din sânge.

Ele pot fi introduse în alimentația copilului curde, drept gustare sau într-un șerbet delicios.

My title page contents