Copiii mici și citricele. Când ar trebui copiii să mănânce citrice?

Copiii mici și citricele. Când ar trebui copiii să mănânce citrice? Citricele sunt în general sănătoase, deoarece sunt bogate în vitamine și minerale. Dar poate copilul tău să mănânce aceste fructe? Hai să descoperim cum stau lucrurile!

Copilul este într-o continuă dezvoltare, iar fiecare vârstă are nevoile ei. Corpul copilului mic nu este încă pe deplin dezvoltat, astfel că stomacul bebelușului încă nu poate digera mâncarea ca un adult. Deci, atunci când dorești să-i oferi copilul cu un aliment nou, trebuie să o faci treptat pentru ca bebelușul să se obișnuiască cu el.

Sugarii trebuie alăptați exclusiv în primele 4-6 luni de viață. După această etapă, copilul trebuie hrănit cu alimente moi care însoțesc laptele matern, urmate de alimente solide. Când vine vorba de citrice, acestea îngreunează digestia copiilor mici. Prin urmare, nu trebuie să-i oferi copilului să mănânce aceste fructe atunci când corpul său nu este pregătit.

Copiii mici și citricele. Cum ar trebui să începi să-ți hrănești copilul cu citrice?

1. Acordă-ți timp pentru a-ți cunoaște bebelușul

Când bebelușul are mai puțin de 1 an, poți începe să introduci treptat câte un aliment. Adesea, acidul din citrice nu este bun pentru copii.

2. Acordă atenție semnelor de alergie

După alăptarea copilului, verifică dacă bebelușul are simptome alergice. Unele simptome comune sunt: erupții cutanate, umflături în și în jurul gurii, respirație șuierătoare, roșeață, greață sau vărsături. Aceste simptome sunt frecvente la copiii cu vârsta sub 1 an.

3. Taie fructele în bucăți mici

Taie fructele în bucăți de dimensiunea degetelor. Acest lucru va ajuta copilul să înghită cu ușurință, reducând riscul de sufocare.

4. Așteaptă până când bebelușul este pregătit

Citricele conțin adesea acid citric, ceea ce face ca bebelușii să fie mai predispuși la colici. Simptomele sunt frecvente la copiii cu probleme de stomac. În acest caz, ar trebui să aștepți ca cel mic să mai crească (după vârsta de 1 an) înainte de a-i hrăni.

Întrebări frecvente privind copiii mici și citricele

1. De ce citricele îi îngrijorează pe părinți?

Așa cum am amintit deja mai sus, aceste fructe conțin acid citric. Deși acest acid nu este periculos, provoacă o reacție alergică. Copiii care nu au avut niciodată o alergie alimentară sunt, de asemenea, expuși riscului. Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi prea mult atunci când alăptezi copilul; trebuie doar să ai grijă de simptomele bebelușului.

2. Când va putea mânca bebelușul citrice?

Înainte de 1 an, bebelușii au nevoie doar de aproximativ 35 mg de vitamina C pe zi. Există multe alimente bogate în vitamina C care pot înlocui fructele citrice, cum ar fi broccoli, kale, spanac. Dacă ești îngrijorată că bebelușul tău are deficit de vitamina C, oferă-i aceste alimente în loc de citrice.

Afecțiunile alergice sunt frecvente la copiii cu vârsta sub 1 an. De aceea, pentru a evita alergiile, este mai bine să hrănești copilul doar cu o mică parte în primele câteva zile. Și foarte important este să urmărești copilul cu atenție pentru a vedea dacă apar semne de alergie după fiecare aliment nou introdus. În cazul în care copilul are o alergie, trebuie să încetezi imediat să-l mai hrănești cu alimentul respectiv.

Mai târziu, după vârsta de 1 an, riscul de alergie scade. Prin urmare, poți folosi aceste fructe pentru a i le oferi drept gustare copilului mic.

My title page contents