Tipuri de citrice. Tu câte cunoști? Câte ai testat?

Tipuri de citrice. Tu câte cunoști?

Tu câte tipuri de citrice cunoști? Pe lângă clasicele portocale, lămâi și lime, știai că există multe alte tipuri de citrice? Deși fiecare fruct are propriile caracteristici, există și multe elemente în comun: au un gust în general acid și conțin cantități importante de vitamine, inclusiv C.

Să le descoperim împreună!

Iată câteva tipuri de citrice de care poate nici nu ai auzit:

Lămâie

Nu ai cum s-o ratezi! Lămâia este una dintre cele mai iubite și faimoase citrice din lume. Are o aroma inconfundabilă și o aciditate foarte apreciată în bucătărie.

Lămâie verde

Sigur ai auzit de aceasta! Celebrele citrice tropicale. Este mai mică decât lămâia, verde și, cu siguranță, mai dulce.

Portocală și portocală amară

Fructe cunoscute pentru cantitatea lor de vitamine A și C, utile pentru întărirea sistemului imunitar.

Clementină

Clementinele sunt citrice foarte asemănătoare cu mandarinele, cu diferența că sunt puțin mai dulci.

Mandarină

Mai mici decât portocalele, mandarinele au o aromă distinctă. De asemenea, conțin mai multe fibre și zaharuri decât clementinele.

Grapefruit

Folosit în mod special pentru sucuri sau diete de slăbit, grapefruitul este un fruct citric originar din India de Vest.

Bergamota

Este un fruct citric cu note aromatice fantastice. Se folosește rar în stare proaspătă și stă la baza multor preparate, de la infuzii la parfumuri.

Finger Lime

Un fruct foarte interesant și unul dintre cele mai populare citrice ale momentului. Motivul? În interior găsim multe perle mici care conțin sucul: de aceea se mai numește „caviar de lămâie”.

Kumquat

Kumquat sau mandarina chinezească este un fruct mic, dar are o aromă foarte intensă. De obicei se consumă întreg, deoarece este prea mic pentru a îndepărta coaja.

Kaffir Lime

De acest fruct e posibil chiar să nu fi auzit, deoarece foarte puține persoane cunosc acest fruct citric. Are o coajă exterioară plină de nervuri, iar sucul lui este prea acru pentru a fi consumat proaspăt. Se folosește pentru a da prospețime preparatelor. În Asia, condimentul obținut din acest fruct este utilizat în bucătărie pentru a aroma diferite feluri de mâncare și supe. Chiar și frunzele sale sunt folosite și la gătit.

Pomelo

Nu ai cum să nu-l cunoști! Pomelo este cel mai vechi dintre citricele cultivate de om. Nu are formă sferică și este cel mai mare dintre citrice.

Cedru

Cedru este format din 70% coajă: de aceea este folosit pentru a face dulcețuri sau băuturi delicioase.

Calamondin

Este o încrucișare între mandarină și kumquat. Deși fructul este comestibil, planta este de obicei folosită doar în scopuri ornamentale.

Chinotto sau portocala pitică

Multe persoane nu știu că acest fruct face parte dintre fructele citrice. Sucul său este foarte amar și acid, și din acest motiv este folosit în principal pentru băuturi, dulcețuri sau siropuri.

Mapo

Mapo este o încrucișare între mandarină și grapefruit. Gustul său este foarte acru, cu câteva note de mandarină. La exterior are o culoare verde (atenție, nu îl confunda cu un lime), dar la interior este un portocaliu minunat.

Mâna lui Buddha

Cu siguranță este cel mai ciudat fruct dintre toate citricele. Fiecare segment se dezvoltă ca și cum ar fi unic, ducând la formarea de mici „tentacule”. Mâna lui Buddha este o varietate de cedru compusă în întregime din coajă. Acest fruct este perfect pentru a fi consumat atât în ​​stare crudă, cât și pentru crearea de produse specifice, precum fructele confiate.

 

 

My title page contents