Cremele BIO. Do and don’t

Cremele BIO. Do and don’t. Rigoare de frumusete a fiecarei din noi tine de alegeri, de starea de bine, de felul in care ne reactioneaza corpul si tenul. Azi, sunt din ce in ce mai multe femei care ajung sa foloseasca creme BIO. Mai exact, produse obtinute din extracte 100% natural.

 

Din plante sau produse naturale, cultivate fara pesticide si ingrasaminte sintetice. De ce? “Pentru ca principiile active prezente in aceste produse cosmetice sunt mai puternice. Ele au o concentratie mare si au capacitatea de a fi absorbite imediat in piele. Asa ca, e important sa nu alegi la intamplare”, spune Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

 

1.Alege cremele BIO in functie de tipul tau de ten.

Nu folosi crème dupa ureche. Informeaza-te! De fiecare data cand apelezi la un estetician pentru o diagnoza a pielii, roaga-l sa iti recomande un produs cosmetic functional potrivit tenului tau.

2.Termenul de garantie e scurt

Cremele BIO contin conservanti de origine vegetala, ceea ce implica un termen de valabilitate scurt. Maxim 6 luni de la deschidere. Din acest motiv, produsele cosmetice bio prefera o temperatura constanta de pastrare, maxim 26-27 grade C si cu o umiditate constanta.

  1. Nu tine cremele bio in baie

Aici, umiditatea si temperatura oscileaza foarte des, ceea ce presupune un real pericol pentru cremele BIO.

  1. Nu mixa cremele BIO cu cele conventionale

Daca alegi o crema de ingrijire care face parte dintr-un concept bio, pastreaza linia si pentru tonifiere si curatare. Sa fie toate BIO.

  1. Cremele conventionale au solventi chimici, emulsifianti si conservanti chimici

Aceste ingrediente pot fi foarte agresive pentru tenul tau. Mai exact, dupa ce le aplici, ele iti pot agresa tenul. Si unde mai pui ca pielea isi activeaza scutul natural de protectie. Porii se inchid si, practic, pielea refuza sa primeasca ingrediente de alta natura in profunzime.

Scopul folosirii unui produs bio este sa hranesti si iti cresti imunitatea cutanata ca sa poti influenta pozitiv procesele de regenerare celulara.

 

 

My title page contents