Cum ne protejam pielea de clorul din piscine? Vara este despre mare. Despre apa, balaceala, piscine si spa-uri. Vara este despre o viata mai domoala si mai blanda. Despre  intoarcerea spre sine si despre incarcarea bateriilor.

Tu cum procedezi? Unde alegi sa te reculegi si sa te bucuri in vara asta? Daca ar fi sa iti spun despre mine, afla ca eu nu imi inchipui o vara fara o escapada la mare. Fara  plonjat in piscina. Mai ales cand stiu ca inotul este bun pentru forme. Iti alungeste muschii si iti revigoreaza trupul.

Si totusi, “baia in piscina are si efecte neplacute asupra pielii noastre”, spune Nicoleta Ion, Trainer Repechage Romania. “Clorul prezent in apa din piscine este un agent antioxidant, dar afecteaza si bacteriile bune de pe pielea noastra.  Mai concret? Pielea poate fi agresata de clorul din apa, se deshidrateaza si este expusa la o imbatranire accelerata.

Cum ne protejam pielea de clorul din piscine?

Atunci cand mergem regulat la piscine, dar si cand utilizam apa acasa (pentru ca si aceasta contine clor) este necesara o ingrijire corespunzatoare a pielii. Dusurile fierbinti nu sunt recomandate deoarece aburii din apa fierbinte contin clor pe care il inhalam mult mai usor. De asemenea, apa fierbinte deshidrateaza pielea si mai tare”, ne explica specialista.

Este important ca inainte si dupa fiecare baie in piscina sa ne hidratam corpul si pielea. Iata cateva reguli de baza pe care sa tii cont.

  • Bea minim 8 pahare de apa pe zi
  • Foloseste produse cosmetice care sa iti apere pielea corpului si a fetei de deshidratare
  • Inainte de baia in piscine – “recomand pentru pielea fetei un produs hidratant cum ar fi crema Repêchage Hydro Complex PFS, pe baza de Alge Marine si vitamine”, spune Nicoleta Ion.
  • La fel ca tenul, si pielea corpului are nevoie de ingrijire si produse care sa previna si sa amane imbatranirea pielii. Preferatul meu? Repechage Vita Cura Body Souffle.
My title page contents