Măști de față cu zaț de cafea și ingrediente naturale

Măști de față cu zaț de cafea și ingrediente naturale, ideale pentru tenul tău. Cafeaua este una dintre cele mai stimulante și energizante băuturi și din acest motiv o bem în fiecare zi. Dar știai că este posibil să prepari și măști de cafea pentru a-ți ajuta și răsfăța pielea feței?

Cafeaua este printre cele mai utilizate ingrediente în industria cosmetică. E suficient să arunci o privire pe lista de ingrediente a produselor de înfrumusețare, pentru a vedea că un ingredient principal al multor produse îl reprezintă cofeina.

Dar dacă există atât de multe creme, săpunuri și loțiuni pe bază de cafea, de ce să nu folosești cofeina în forma sa naturală?

Măști de față cu zaț de cafea. Beneficiile măștilor de cafea

Cafeaua conține antioxidanți care protejează pielea de radicalii liberi, ceea ce scade riscul de a dezvolta cancer de piele. Măștile de cafea elimină celulele moarte, oferind pielii un aspect mai tânăr. De asemenea, aceste măști au proprietăți anti-rid, deoarece sunt produse ideale de înfrumusețare pentru masaje și spa.

Masca de față cu cafea și miere va avea ca rezultat o piele netedă și mai presus de toate hrănită. Este potrivită pentru orice tip de piele, chiar și pentru cea uleioasă. Atenție, este necesar să facem o distincție între pielea grasă și cea hidratată. Evident, înainte de a-ți aplica masca, fă întotdeauna un mic test pentru a te asigura că nu ești alergică la ingredientele folosite.

1. Mască de față cu cafea, miere și ulei, foarte hidratantă

Ingrediente pentru masca hidratantă pentru față:

1 linguriță de zaț de cafea

1 linguriță de miere

1 linguriță de ulei de măsline

Aplici masca așa:

Amesteci zațul de cafea, mierea și uleiul de măsline într-un bol. În locul uleiului de măsline, poți folosi ulei de migdale dulci. Întinzi masca pe față și masezi cu mișcări circulare. Lași să acționeze circa 10-15 minute. Clătești cu apă caldă. Zațul de cafea îți va oferi un efect de scrub pe față, care va elimina impuritățile de pe suprafața pielii. În timp ce mierea și uleiul îți vor hrăni pielea, lăsând-o moale și catifelată, mai bine decât orice cremă.

 

2. Mască pe bază de cafea, nucă de cocos, scorțișoară și zahăr

Această mască este bună atât pentru față, cât și pentru corp. Este o mască minunată și exfoliantă. Cofeina conferă moliciune și îmbunătățește textura pielii. Uleiul de nucă de cocos este bogat în vitamine și minerale care hidratează profund. Zahărul exfoliază, fără substanțe chimice toxice care pot deteriora pielea. Scorțișoara protejează pielea prin eliminarea bacteriilor și reducerea aspectului ridurilor. Această mască oferă hidratare și strălucire pielii. Aplic-o o dată pe săptămână.

Ingrediente:

¼ cană de ulei de nucă de cocos (50 g)

½ cană de zaț de cafea (75 g)

zahăr (100 g)

1 linguriță scorțișoară pudră (5 g)

Preparare:

Încălzești uleiul de nucă de cocos la foc mic, având grijă să nu-l fierbi sau să-l arzi. Adăugi restul ingredientelor și amesteci bine cu o lingură de lemn. Aplici masca după spălarea feței cu masaje circulare pe gât și față, dar evitând zona ochilor. Lasă să acționeze timp de 20 de minute și apoi clătești cu apă caldă sau o îndepărtezi cu o cârpă umedă.

 

3. Măști de față cu zaț de cafea. Mască pe bază de cafea, zahăr, miere și ulei

Zahărul elimină toate celulele moarte și promovează regenerarea naturală a pielii oferindu-i un aspect mai tineresc. Cofeina stimulează fluxul de sânge prin reducerea aspectului de roșeață a pielii și a inflamațiilor. Mierea oferă tenului hidratare și catifelare. Uleiul de măsline oferă o cantitate mare de vitamine care fac pielea sănătoasă, hidratată și moale.

Ingrediente:

1 cană de cafea măcinată (150 g)

1 cană de zahăr din trestie (200 g)

2 linguri de miere (50 g)

3 linguri de ulei de măsline (48 g)

Pregătire:

Amesteci toate ingredientele. Masca trebuie să fie densă și ușor de aplicat, deci nu prea lichidă. Aplici bine masca pe față și gât, masând bine.

Lași masca să acționeze până când este complet uscată și apoi clătești cu apă caldă. Aplică masca o dată pe săptămână.

 

4. Măști de față cu zaț de cafea. Masca de cafea pentru ten sensibil

Îngrijirea pielii sensibile este foarte dificilă. Dacă adaugi și problema pierderii elasticității, lucrurile se complică. Din fericire, însă, unele ingrediente naturale pot ajuta în acest sens, fără a provoca alergii.

Ingrediente:

zaț de cafea (75 g)

¼ cană de fulgi de ovăz (15 g)

½ cană de miere (167 g)

1 capsulă de vitamina E

Pregătire:

Amesteci toate ingredientele și păstrezi masca într-un recipient de sticlă închis ermetic. După spălarea feței și a gâtului, aplici masca cu un masaj circular ușor. Lași câteva minute și apoi clătești cu apă caldă.

 

 

 

My title page contents