Măști cu miere de albine. Rețete clasice pentru o frumusețe naturală

Măști cu miere de albine pentru un ten frumos. Masca de față cu miere este una dintre cele mai cunoscute rețete clasice pentru obținerea unei frumuseți naturale. Mierea este un excelent emolient, calmant, hidratează profund și purifică pielea. Măștile cu miere sunt recomandate pentru curățarea feței, hidratarea ei și tratarea acneei.

Dacă ai o miere cristalizată, o poți readuce la starea lichidă, încălzind borcanul la bain-marie.

 

Măști cu miere de albine: mască de curățare a feței

Pentru a obține efectul de scrub al bicarbonatului de sodiu combinat cu miere, iată o rețetă pentru curățarea pielii seara. Evită, însă, zona ochilor!

Ai nevoie de:

1 lingură de miere

1 lingură de bicarbonat de sodiu

Pregătești masca așa: Pui mierea și bicarbonatul într-un recipient de sticlă, amesteci bine și aplici masca rezultată pe față cu degetele, în mișcări circulare. Pentru a masa astfel pielea și a permite curățarea acesteia. Lași să acționeze câteva minute, apoi clătești bine cu apă caldă, pentru a îndepărta toate urmele de miere. Usuci pielea cu un prosop moale, curat. Dacă ai pielea foarte sensibilă, poți folosi doar miere.

Măști cu miere de albine: mască hidratantă cu miere și lămâie

Mierea este, de asemenea, un hidratant excelent. Are puterea de a reține apa, astfel încât permite pielii feței să rămână, în timpul zilei, la nivelurile potrivite de hidratare. În plus, mineralele și vitaminele pe care le conține sunt antioxidanți. Ele ajută la întârzierea îmbătrânirii, deci are, de asemenea, un efect anti-rid.

Ai nevoie pentru o mască hidratantă de:

1 lămâie

o cantitate egală de ulei de măsline și miere

250 g de iaurt

Pregătești masca așa: Storci lămâia într-un bol mic și adaugi aceeași cantitate de ulei de măsline, câtă zeamă de lămâie ai și apoi miere. Amesteci și adaugi iaurtul. Întinzi masca pe față și o lași să acționeze timp de 10 minute, apoi o îndepărtezi cu apă caldă. Poți păstra masca maximum 3 zile la frigider.

Măști cu miere de albine: mască iluminatoare pentru față, cu miere și fulgi de ovăz

Ai nevoie de:

250 g de fulgi de ovăz

125 g de miere

250 g de iaurt simplu, cu conținut scăzut de grăsimi

Pregătești masca așa: Într-un bol amesteci mierea cu fulgii de ovăz, apoi adăugi iaurtul până obții o cremă omogenă și ușor granulată, care va avea un ușor efect de curățare. Aplici masca pe față, o lași să acționeze timp de zece minute și apoi clătești fața. Poți păstra masca maximum 3 zile la frigider.

Măști cu miere de albine: mască anti-acnee

Pentru persoanele care suferă de acnee, mierea este de mare ajutor: este antibacteriană, antiinflamatoare și purificatoare. Ajută la absorbția impurităților și a sebumului. De aceea este foarte util, în acest scop, să aplici pe pielea curățată corect, o mască simplă cu miere. O lași să acționeze timp de 10 până la 20 de minute.

Ai nevoie de:

1 lingură de ulei de migdale dulci

2 linguri de miere

Pregătești așa: Într-un bol amesteci bine cele două ingrediente și apoi întinzi masca pe punctele critice sau pe întreaga față, efectuând un masaj blând. Lași să acționeze jumătate de oră și apoi o îndepărtezi apoi cu apă caldă.

 

 

My title page contents