Mască pentru ten cu pepene galben. Cum să faci o mască din pepene?

Mască pentru ten cu pepene galben. Cum să faci o mască din pepene?

O mască pentru ten cu pepene galben ar putea face minuni. Dacă ai nevoie să-ți hidratezi pielea facială, nu este nimic mai bun decât o mască naturală pe care să o pregătești chiar tu acasă. Și cu un cost foarte mic, în comparație cu măștile destul de scumpe disponibile în comerț.

Iată cum să pregătești o mască pentru ten cu pepene galben:

Ai nevoie de:

1 bol, o lingură și o furculiță

Strecurătoare/sită

200 g de pepene galben

50 ml miere de salcâm

30 picături de ulei esențial de arbore de ceai sau lavandă

100 g de lut alb sau caolin (este o argilă -rocă- compusă în mare parte din mineralul caolinit, caolinul având granulație fină, lipsită de oxizi de fier)

 

Pregătești o mască pentru ten cu pepene galben așa:

Mai întâi, pregătești un castron, o lingură și o furculiță (preferabil din plastic, sigilate) și le sterilizezi. Pentru a continua această operație, va trebui să le clătești cu alcool alimentar. Pentru a distruge toate bacteriile care pot fi prezente. Apoi iei câteva felii de pepene și, cu ajutorul furculiței, le zdrobești până obții o pastă apoasă. Exact apa din pepene e cea care ajută tenul.

Pasta de pepene galben o treci prin sită și lichidul rezultat îl pui în bolul de plastic. Adaugi două linguri de lut alb sau caolin, o lingură de miere (cea de salcâm este ideală, dar poți folosi de care ai în casă) și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai (dacă ai pielea foarte grasă) sau de lavandă. Mierea are o acțiune foarte hrănitoare pe piele și pe păr. De aceea, este adesea inserată în măști faciale și pentru păr, conferind în ambele cazuri strălucire. Uleiurile esențiale, pe de altă parte, pe lângă realizarea unui fel de aromaterapie, sporesc, de asemenea, acțiunea de purificare a apei pepenelui și a lutului. Acesta din urmă poate fi găsit în magazinele pe bază de plante sau pe site-urile cu materii prime pentru produse cosmetice.

Cum aplici o mască pentru ten cu pepene galben?

Amesteci toate ingredientele cu putere, până obții un amestec omogen. Dacă ai nevoie de mai multă apă pentru a amesteca totul, folosești mai multe felii de pepene galben. Sau adaugi puțină apă caldă. Când amestecul este destul de cremos, îl aplici pe fața bine spălată și curățată, cu excepția zonei oculare. Odată ce ai făcut acest lucru, lași masca să acționeze timp de aproximativ zece minute, apoi îți clătești fața cu atenție, cu apă caldă, și aplici crema obișnuită. Masca de pepene galben poate fi utilizată fără probleme chiar și o dată pe săptămână. Deoarece produsele utilizate pentru prepararea ei sunt complet naturale și, prin urmare, nu dăunează sănătății pielii, chiar dacă pielea este delicată.

My title page contents