Protejarea părului de soare. 4 trucuri de ajutor în lupta cu soarele

Protejarea părului de soare este foarte importantă. Părul ne protejează de radiațiile UV. Deoarece acționează ca o barieră între pielea noastră și razele soarelui, foliculii de păr pot suferi o mulțime de daune dacă nu sunt protejați corespunzător. 

 

Foliculii de păr sunt celule care sunt afectate de supraexpunerea la soare. Foliculii deteriorați pot afecta sănătatea părului și timpul de creștere al acestuia, de aceea este indicat să-ți protejezi părul!

Supraexpunerea la soare produce bariera de protecție a uleiurilor naturale pe care le avem pe scalpul nostru, cauzând dilatarea și inflamarea vaselor de sânge. Această leziune provoacă uneori sinteza superoxidului, un compus care poate provoca foliculii de păr să oprească creșterea și să determine căderea părului.

Iată câteva sfaturi despre cum să-ți menții părul, scalpul și foliculii sănătoși:

Protejarea părului de soare. Protejează-ți părul de efectul soarelui cu aceste 4 trucuri:

1. Folosește o pălărie

Alegerea unei pălării este cea mai bună (și cea mai ușoară) investiție pentru părul tău. Pălăria îți va proteja capul, părul și pielea, în același timp ferindu-ți și ochii de lumina puternică a soarelui. Unde mai pui că poți arăta foarte șic!

2. Protejarea părului de soare. Protejează părul cu oxid de zinc

Dacă nu-ți place să porți pălărie, încearcă să masezi cu cremă cu oxid de zinc zonele scalpului care sunt expuse datorită subțierii părului. Aplicând această barieră între păr și soare, vei proteja părțile vulnerabile.

3. Tratează-ți părul la fel cum îți tratezi pielea, când vine vorba de protecție solară

Poți aplica protecția solară și pe păr. Uneori, același produs pe care îl folosești pe față și pe corp va acționa la fel și pe păr. Încălzește crema sau uleiul de plajă între mâini și apoi întinde ușor produsul pe păr, cu ajutorul degetelor.

4. Protejarea părului de soare. Folosește un ulei natural pentru protecția solară

Uleiurile naturale oferă triplă protecție: netezirea cuticulei, adăugarea strălucirii și furnizarea unei protecții naturale împotriva soarelui. Poți alege uleiuri naturale din semințe de zmeură, avocado , nucă de cocos și celebrul ulei de măsline.

My title page contents