Măști de față cu turmeric. 3 măști ușor de făcut și ieftine

Ai încercat vreodată să faci măști de față cu turmeric? Turmericul este un condiment galben-auriu cu numeroase efecte benefice, folosit atât în bucătărie, cât și în produsele cosmetice. 

Turmericul este folosit în prezent pe scară largă în India și în țările arabe. În ultimii ani este utilizat, de asemenea, în lumea occidentală, datorită multelor sale proprietăți. Pulberea acestui condiment se obține prin uscarea și mărunțirea rizomilor săi.

Măști de față cu turmeric. Beneficiile turmericului

Proprietățile sale benefice sunt variate. Din cele mai vechi timpuri a fost folosit ca medicament naturist. În tradiția indiană este utilizat în special pentru proprietățile sale de purificare. Febra, artrita, dizenteria și infecțiile sunt tratate cu turmeric. Curcumina, ingredientul activ, pare să ajute în cazul unor tipuri de cancer, precum cancerul de colon și leucemia.

Anumite aspecte și documentate pe scară largă, chiar și în medicina tradițională chineză, se referă la proprietățile sale antiinflamatoare și detoxifiante pentru ficat, proprietățile sale antioxidante și capacitatea sa de a încetini îmbătrânirea celulelor. Este capabil să ajute la regenerarea celulelor creierului după un accident vascular cerebral și să diminueze deteriorarea sistemului nervos. În India este cunoscut și pentru acțiunea sa de vindecare, tratarea rănilor pielii și atenuarea arsurilor solare și a mușcăturilor de insecte.

Turmericul este, de asemenea, utilizat pe scară largă în produse cosmetice, în special pentru prepararea măștilor antirid și a cremelor de față. Turmericul este capabil să ofere pielii o mai mare elasticitate și finețe, reducând ridurile, acneea și roșeața. În general, conferă feței un aspect mai luminos. Turmericul poate fi folosit și în măștile de îngrijire a părului, pentru a-i reda acestuia strălucirea și a-l hrăni.

Iată 3 măști de față cu turmeric, ușor de făcut și ieftine:

Pregătirea unor măști la domiciliu este foarte simplă. Cu toate acestea, este necesar să acorzi puțină atenție, deoarece pudra de turmeric conține un pigment auriu foarte intens care poate colora permanent îmbrăcămintea și suprafețele. Pe de altă parte, pielea nu prezintă niciun risc: după ce ai clătit fața cu apă, îndepărtează orice exces cu un scrub ușor, dacă este necesar.

1. Mască cu turmeric și ulei de jojoba

Iei o cană și pui o linguriță de pulbere de turmeric și o lingură de ulei de jojoba. Amesteci bine și aplici masca pe față cu degetele. Lași să acționeze 20 de minute înainte de a scoate masca. Apoi clătești bine cu apă caldă.

Această mască combină beneficiile antioxidante ale turmericului, cu cele protectoare ale uleiului de jojoba. Acest ingredient are proprietăți de înmuiere și îngrijire a pielii. Hidratează și reglează secrețiile sebacee.

2. Mască de față cu turmeric, miere și scorțișoară

Iei o cană și amesteci în ea o linguriță de turmeric cu o lingură de miere și una de scorțișoară. Aplici amestecul pe față cu degetele și lași să acționeze timp de 10 minute. Clătești apoi cu multă apă caldă.

Scorțișoara are proprietăți antioxidante, reducând deteriorarea îmbătrânirii și protejând împotriva activității radicalilor liberi. Mierea este un hidratant excelent, cu proprietăți restauratoare pentru piele. Datorită polifenolilor și flavonoidelor în care este bogată, are o acțiune antioxidantă. Este, de asemenea, antibacteriană, antiinflamatoare și protectoare împotriva acțiunii agresive a agenților atmosferici.

3. Măști de față cu turmeric. Mască cu turmeric, iaurt și lămâie:

Amesteci o lingură de iaurt integral cu o lingură de turmeric într-un bol. Adaugi câteva picături de lămâie și aplici pe față cu ajutorul unui tampon de bumbac. Ține masca pe față timp de 20 de minute și clătește apoi cu multă apă caldă. Această mască trebuie aplicată, de preferat, seara, deoarece lămâia face temporar pielea fotosensibilă, deci mai delicată dacă este expusă la lumina soarelui.

Lămâia este un fruct cu proprietăți remarcabile. Bogată în vitamina C, este unul dintre cei mai puternici antioxidanți și ajută la păstrarea pielii tinere prin lupta împotriva activității radicalilor liberi. Oferă o acțiune ușoară de exfoliere, făcând pielea mai strălucitoare. Este un antibacterian natural și ajută la îndepărtarea petelor de pe piele. Iaurtul este folosit pentru hidratarea și eliminarea celulelor moarte ale pielii. De asemenea, excelent pentru punctele negre contrastante.

My title page contents