Uleiul esențial de turmeric. Vindecări miraculoase!

Uleiul esențial de turmeric. Vindecări miraculoase!

Uleiul esențial de turmeric aduce cu sine vindecări miraculoase! Magie si binecuvântare. Poate că denumirea de turmeric nu ne spune prea multe nouă, românilor. Și asta, pentru că turmericul nu este un condiment des folosit la noi. Fii cu băgare de seamă:  beneficiile psihice și fizice ale turmericului sunt nenumărate.

 

Supranumit “regele iuțelii”, turmericul este un condiment cu proprietăți vindecătoare, fiind bogat în fier, magneziu, potasiu, cupru și vitamina B6. Extras fiind din rădăcina plantei Curcuma longa, din acest condiment minune se prepară ulei esențial. Acesta se poate folosi, pentru diferite afecțiuni, în 3 moduri – se poate ingera, inhala sau se poate aplica pe piele. Iată, mai jos, detaliat, proprietățile uleiului esențial de turmeric, precum și cât, când și cum se utilizează.

Ține răceala la distanță

La fel și gripa. Nenumărate studii au demonstrat abilitatea turmericului de a îndepărta virusurile ce le provoacă. Cercetătorii de la Institutul de Microbiologie din Taiwan au arătat despre curcumină că blochează multiplicarea virală și protejează celulele de infecții.

La imunitate înainte

De asemenea, un alt sudiu, de data aceasta realizat de Institutul Italian de Biochimie a arătat tot despre curcumină că ajută la eliberarea bilirubinei, un antioxidant care întărește imunitatea. Potasiul și magneziul aflate în turmeric, ajută și ele mecanismele de protecție a organismului. Uleiul esențial de turmeric este excelent și în tratarea tusei, a secrețiilor nazale și congestiei bronhice. Adaugă 3 picături de ulei esențial de turmeric într-un bol cu apă fierbinte și inhalează vaporii rezultați. Dacă vrei să previi virozele, poți lua o picătură de ulei esențial cu o lingură de miere.

Alină durerile articulare și musculare

Curcumina calmează procesele inflamatorii cauzate de artrită, gură și fibromialgie. Compușii turmericului blochează substanțele chimice care conduc la apariția inflamarii și rigidității. Antioxidanții acestui condiment distrug radicalii liberi care ne rănesc cartilajele. Normalizând răspunsurile imune.

Jos artrita!

Curcumina încetinește progresul artritei reumatoide. În cazul osteoartritei localizată la genunchi, curcumina este comparabilă cu ibuprofenul în ceea ce privește calmarea durerii și îmbunătățirea celorlalte simptome. Ca să scapi de inflamație, durere și rigiditatea mușchilor și articulațiilor, amestecă 3 picături de ulei esențial de turmeric cu o lingură de ulei de cocos și masează locurile dureroase.

Ameliorează depresia

Într-un studiu realizat în 2015, s-a descoperit despre curcumină că reduce inflamația creierului ce duce la apariția depresiei. Mai mult decât atât, pentru că despresia presupune și o apărare antioxidantă slabă, turmericul aduce cu sine și antioxidanții necesari organismului. Astfel, pentru a scăpa de melancolie, ia o picătură de ulei esențial de turmeric cu un pahar cu apă.

Îmbunătățește digestia

Pe lângă ameliorarea sindromului colonului iritabil, prin ridicarea nivelului de serotonină, turmericul stimulează circulația sucului gastric. El facilitează digestia și previne flatulența. Mai mult decât atât, iuțeala acestuia protejează organismul de apariția ulcerelor. Pentru a ușura disconfortul gastric, poți lua o picătură de ulei esențial de turmeric cu o lingură de miere.

Susține sănătatea cardiovasculară

Curcumina te protejează de nivelurile mari de colesterol în 3 moduri. În primul rând, împiedică ficatul să genereze colesterol. În al doilea rând, crește cantitatea de LDL, adică de colesterol rău, pe care ficatul îl elimină. Și în al treilea rând, previne absorbția de către intestine a acestui colesterol rău.

Fără atacuri de cord!

Radicalii liberi afectează vasele de sânge, ei provocând și acumularea de grăsimi de-a lungul acestora, făcând astfel ca circulația sângelui să fie împiedicată. Ceea ce duce la atac de cord. Pentru a proteja inima și vasele de sânge, consumă o picătură de ulei esențial de turmeric cu o cană de ceai verde.

Temperează crizele de herpes

Virusul herpes simplex provoacă atât herpes oral, cât și genital, care se manifestă prin apariția de leziuni herpetice la nivelul gurii și zonei genitale. Pe lângă acestea poate să apară febră și pot exista mâncărimi la nivelul corpului. Ca și purtător al acestui virus, știi că nu vei scăpa niciodată de el. Însă poți face ceva ca să scapi de perioadele repetate de manifestare a simptomelor.

Mai mult colagen

Și pentru că se știe despre curcumină că inhibă replicarea virală. Plus grăbește eliberarea de compuși antiinflamatorii și accelerează refacerea pielii prin producerea de colagen. De aceea, este indicat să amesteci 3 picături de ulei esențial de turmeric cu o linguriță de ulei de cocos. Aplică această mixtură pe răni. Indicat este ca înainte de aplicarea pe toată suprafața afectată, să o încerci doar pe o zonă restrânsă. Apoi, după trei ore, dacă nu manifești nicio reacție alergică, să o aplici acolo unde este nevoie.

Fii cu băgare de seamă!

Ai grijă și cum aplici compoziția căci uleiul pătează hainele. De asemenea, pentru a ameliora și celelalte simptome, poți consuma o picătură de ulei esențial de turmeric cu o linguriță de miere.

Reduce riscul apariției cancerului

Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii pe care le deține curcumina, ajută la reducerea riscului apariției unor tipuri de cancere, cum ar fi cel de sân, cervical, de prostată, colon, de stomac, ficat și plămâni. Acolo unde cancerul este prezent, turmericul oprește metastazele prin distrugerea vaselor de sânge care hrănesc celulele maligne. Așadar pentru a te proteja de această teribilă afecțiune, adaugă o picătură de ulei esențial de turmeric la o cană de ceai verde, după ce ceaiul s-a răcit.

My title page contents