Cum utilizezi uleiurile esentiale in casa?

Uleiurile esentiale  – aceste substante super concentrate extrase din plante sunt foarte utile in gospodarie. Uleiurile esentiale au rol dezinfectant, dezodorizant si sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba de curatenie. Cumpara-ti o varietate cat mai mare si nu ezita sa le incluzi in activitatile de ingrijire ale casei, nu doar in cele destinate infrumusetarii sau relaxarii.

 

Improspateaza suprafetele din bucatarie, blatul de lucru si masa, aplicand 2-5  picaturi de ulei esential de lamaie pe un burete umed. Sterge-le bine. In acest mod scapi de germeni si bacterii iar bucataria ta va mirosi proaspat.

Parfumeaza hainele adaugand cateva picaturi din uleiul esential preferat la clatire.

Parfumeaza rolele de hartie igienica. Cumpara o hartie fara miros, iar inainte de a o pune in suportul destinat, picura ulei esential pe rola de carton pe care e infasurata aceasta. Astfel, la fiecare utilizare vei simti un parfum placut.

Odorizant pentru covoare. Amesteca 12 picaturi de ulei esential de lavanda cu 25 de grame de bicarbonat de sodiu. Distribuie pe toata suprafata covorului, lasa sa actioneze timp de 15-20 minute si apoi aspira.

Odorizant pentru frigider. Amesteca intre 5-10 picaturi de ulei esential de lamaie, grapefruit, bergamota si lemongrass intr-un mic bol cu apa. Sterge rigiderul cu aceasta apa aromatizata.

Alunga furnicile. Daca ai musafiri nepoftiti, pune 2-4 picaturi de ulei esential de menta pe cateva tampoane de vata si aseaza-le in locurile unde stau furnicile. Aroma puternica le va descuraja sa iasa din cuib.

Scapa de muste. Pune intre 10 si 15 picaturi de ulei esential de citronella peste o farfurie cu plante uscate decorative. Va tine mustele la distanta.

Igienizant general. Amesteca intr-o sticla cate 20 de picaturi de ulei de eucalipt, lamaie si pin cu 30 ml de otet si 30 ml de apa. Agita bine inainte de fiecare utilizare. Il poti folosi pe suprafete din sticla, suprafetele din baie si bucatarie sau pentru curatarea frigiderului.

Odorizant pentru baie. Pune 1-5 picaturi de ulei esential de grapefruit, lavanda sau lamaie, pe un tampon de vata si asaza-l in spatele toaletei.

 

My title page contents