Viata nu trebuie sa fie despre suma oportunitatilor ratate. Dar de cate ori nu ai simtit ca trenul a plecat din gara si tu nu ai apucat sa mergi nici macar intr-o calatorie scurta pana la prima? Dar oare si fost cu adevart deschisa sa profiti de sansele care ti s-au oferit?

 

De multe ori, credem ca daca actionam in acord cu oportunitatile care ne ies in cale, vom avea de pierdut sau nu se vor concretiza, nu vom face fata sau pur si pare un efort prea mare. Aceasta atitudine este bineinteles una paguboasa. Viata este despre a ne cunoaste si a ne dezvolta increderea in noi. Este important sa fim constienti si prezenti pentru a valorifica toate darurile care ne sunt oferite. Afla cum te sabotezi din lista de mai jos.

Privesti viata dintr-un unghi gresit.

Ai tendinta sa observi amenintarile si sa te gandesti in permanenta la ce ar putea merge prost. In schimb, fii atenta la lucrurile pozitive din viata ta. Concentreaza-te zilnic cateva minute la acestea pentru a crea un cadru pozitiv. Cauta peste tot sanatatea, fericirea si abundenta.

Ai un dialog interior gresit.

Te critici, te plangi, judeci si te victimizezi. Daca te abandonezi acestei conversatii negative, nu vei observa oportunitatile care sunt chiar in fata ta.

Te pedepsesti singura.

Toti gresim mai ales atunci cand incercam sa ne incadram in tiparul desenat de altcineva.  Nu este cazul sa te certi la infinit. Fii mandra de omul care ai devenit, de ceea ce ai realizat, de toate obstacolele pe care le-ai trecut.

Esti prea ocupata cu lucrurile cotidiene care sunt cronofage.

Ia o pauza! Respira! Atunci cand te opresti din ceea ce faci, vezi imaginea de ansamblu.

Nu esti focusata.

Fiecare dintre noi are un potential incredibil, insa daca nu accesezi aceasta putere, nu vei ajunge acolo unde iti doresti. Foloseste-ti imaginatia pentru a te conecta la puterea creatoare a Universului si a-ti indeplini visele.

Te astepti sa iti iasa totul perfect de la inceput.

Este in regula sa gresesti. Nu lasa lipsa de cunostinte sa iti stea in cale. Intotdeauna te vei putea informa, dezvolta noi abilitati si sa gasesti sprijin.

Renunti in loc sa te mobilizezi.

Chiar daca esti singura care crede in visul tau, nu il abandona, cel putin nu inainte de a identifica unul nou. Este important sa stii ce iti doresti. Astfel, vei lupta cu mai multa daruire si nu vei fi tenta sa renunti usor.

Eviti obstacolele.

Acestea nu sunt dusmanul. Dimpotriva. Obstacolele sunt oportunitati deghizate. Foloseste-te de ele pentru a-ti dezvolta abilitatile si nivelul de gandire. Nu alege calea cea mai usoara.

 

My title page contents