Caisa, un fruct de ajutor împotriva căldurii

Caisa, un fruct de ajutor împotriva căldurii, un detaliu pe care poate nu-l știai. Caisa este fructul de vară prin excelență și unul dintre simbolurile acestui anotimp cald. În plus, acest fruct este perfect pentru a face față căldurii în lunile cele mai călduroase ale anului.

Culoarea caisei variază de la galben pal la galben aprins tinzând spre portocaliu și amintește de numeroasele nuanțe ale soarelui. Acest lucru este explicat de cantitățile mari de betacaroten, o substanță aparținând familiei carotenoidelor. Iar noi avem cea mai mare nevoie de carotenoizi în lunile de vară. Aceasta deoarece carotenoizii sunt esențiali pentru îngrijirea țesutului epitelial și pentru a combate oxidarea pielii.

De fapt, corpul nostru transformă carotenoizii în vitamina A. Această vitamină este esențială pentru numeroase funcții ale organismului, contribuind la metabolismul normal al fierului, la întretinerea pielii, la protejarea vederii și la protectia sistemului imunitar. În general, betacarotenul este un antioxidant puternic care se absoarbe cu grăsimi. Atunci când este luat cu alimente, nu provoacă supradozaj, așa cum se poate întâmpla în cazul utilizării excesive a suplimentelor.

Un tonic natural

În plus, caisele sunt bogate în calciu, potasiu, caroten și vitamine, proteine ​​si zaharuri, astfel că nutriționiștiii le consideră a fi un fruct tonic și energic ideal. Sunt recomandate și celor cu anemie sau probleme de oboseală cronică, pentru copii, pentru vârstnici și pentru convalescenți. Numeroasele fibre conținute de caise asigură organismului un indice de sațietate ridicat, Totodată, fructul are și proprietăți laxative, favorizate de prezenta sorbitolului, un zahăr-alcool hexahidrat, derivat din glucoză prin hidrogenare. Pe scurt, caisa câștigă titlul de gustare perfectă de vară, iar consumată pe plajă, este mult mai bine.

Valorile nutriționale ale caisei

Din100 de grame de fruct 86,3 sunt reprezentate de apă, 6,8 de carbohidrați și 1,5 de fibre. Iar pentru o cantitate de doar 28 kcal, organismul stochează 320 mg de potasiu, 0,5 de fier, 360 de vitamina A si 13 de vitamina C.

O piele de caise

În cosmetica tradițională, fructul a fost întotdeauna asociat cu îngrijirea pielii. Motivul? De la uleiul de semințe antirid până la scrub pentru organism, există o mie de moduri în care fructele pot fi folosite pentru frumusețe.

Pentru o piele mai compactă și mai luminoasă a feței poți apela la această mască de vitamine: zdrobește bine pulpa unor caise coapte; adaugă o lingurita de ulei vegetal sau o cremă grasă sau ricotta la o lingură din amestecul obținut. Amesteci totul și aplici crema pe ochi timp de 15-20 de minute. La final clătești cu apă caldă. Varianta cu adaos de miere fluidă este, de asemenea, excelentă.

My title page contents