Cum să-ți schimbi viața? Descoperă 9 obiceiuri pentru a-ți schimba viața! Uneori, tot ce ai nevoie pentru a-ți schimba viața este să schimbi direcția. Pentru a schimba direcția, uneori, tot ce ai nevoie este să-ți schimbi obiceiurile.
Pentru ca un obicei bun să-ți schimbe viața, tot ce trebuie să faci este să începi să-l formezi… să-l adopți! Depinde de tine.
Cum să-ți schimbi viața? Iată 9 obiceiuri bune pentru a începe să-ți schimbi viața:
Trezește-te între 5 și 6 dimineața
Obiceiul de a te trezi dimineața devreme are nenumărate avantaje: vei fi mai motivat, îți vei rezerva timpul necesar pentru a-ți atinge obiectivele și vei avea propriul moment fără distrageri și urgențe.
Rezervă-ți 5 minute pentru a spune „mulțumesc!”
Cuvinte precum „mulțumesc” sau „recunoștință” sunt foarte pașnice și pline de iubire. Încearcă doar să te gândești 5 minute pe zi la lucrurile pentru care ești recunoscător: efectele benefice te vor surprinde.
Rezervă-ți încă 5 minute pentru a te gândi la obiectivele tale
Pentru a atinge orice obiectiv ai nevoie de două ingrediente fundamentale: concentrare și acțiune. Vizualizarea zilnică a obiectivelor nu îți va permite cu siguranță să le atingi, dar îți va aminti că astăzi ai ocazia să faci un pas înainte pentru a te apropia de obiectivele tale.
Aleargă timp de 30 de minute
Să-ți începi ziua alergând pentru tine și nu pentru alții, poate fi o mică revoluție în rutina ta zilnică. Iată câteva dintre beneficiile acestui obicei: o capacitate mai mare de concentrare, o motivație exorbitantă, o calitate mai bună a somnului, un sentiment de bunăstare pe scară largă, o creativitate mai mare. Efectuarea zilnică a activității fizice îți permite, de asemenea, să învingi un stil de viață sedentar: unul dintre ucigașii tăcuți ai sănătății noastre.
Finalizează 3 sarcini importante înainte de ora 11 dimineața
Obișnuința de a face 3 sarcini care sunt importante pentru tine, înainte de ora 11 dimineața, îți va permite să-ți crești productivitatea și… să faci ca unele visuri să devină realitate.
Mănâncă 3 mese sănătoase
Ești ceea ce mănânci! Nu, nu îți face griji, nu trebuie să te transformi într-o persoană obsedată de gătitul ultra-sănătos! Dar, educația nutrițională este un adevărat obicei care salvează vieți.
Descrie-ți ziua în 5 rânduri
A avea un jurnal este un obicei benefic și sănătos. Scrierea zilnică a gândurilor, ideilor, problemelor, rezultatelor are nenumărate beneficii: scrisul te ajută să-ți limpezești mintea, recitirea a ceea ce scrii te ajută să înțelegi ce nu a funcționat și ce a funcționat în trecut, scrierea despre obiectivele și progresul tău îți oferă motivație și concentrare. Încearcă să nu scrii niciodată mai mult de 5 rânduri: efortul de sinteză te ajută să clarifici lucrurile.
Dedică-ți 1 oră pe zi
Pentru a performa la capacitate maximă, trebuie să te poți reîncărca zilnic. Multe aspecte ale vieții noastre au ritmul respirației: există un timp pentru a expira (lucrezi, dai altora, exersezi) și există un timp pentru a inspira (te odihnești, te răcorești, ai grijă de tine). După o zi obositoare la locul de muncă, este timpul să respiri, dedicându-ți 1 oră: să gândești, să te dedici hobby-ului tău, să te distrezi. Nu există un obicei mai bun pentru a găsi fericirea de zi cu zi.
Cum să-ți schimbi viața? Citește cu 30 de minute înainte de a adormi
Cititul îți va permite să dobândești noi cunoștințe, să-ți antrenezi mintea și să-ți îmbunătățești comunicarea scrisă și vorbită. Știai că: alocând doar 30 de minute pe zi, ai putea citi 20-30 de cărți pe an? Folosind tehnici de citire rapidă poți ajunge chiar la mai mult de 100. Cum ar fi viața ta dacă ai putea aplica chiar și doar o idee din fiecare carte pe care o citești în viața de zi cu zi? Cu siguranță… mult mai bună și mai frumoasă!