Danubius Health Spa Resort marchează Ziua Internațională a Artritei

Pe 12 octombrie, Danubius Health Spa Resort marchează Ziua Internațională a Artritei.De peste 20 de ani,  în această zi sunt aduse în atenție metode de tratament și de prevenție pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la riscurile artritei.

 

Această boală afectează în medie 1%  din populație, la nivel global. În România este folosit termenul de artroză, pentru a defini  mai clar natura degenerativă a acestor afecțiuni.

Artrita este o boală cronică, autoimună și se manifestă prin dureri și pierderea mobilitității articulațiilor. Deși afecțiunea se poate declanșa la orice vârstă, boala debutează în general între 35 și 55 de an. Cele mai afectate sunt femeile, afecțiunea fiind de trei -patru ori  mai des întâlnită în cazul lor decât cel al bărbaților.

Danubius Health Spa Resort marchează Ziua Internațională a Artritei

Prevalența artrozei variză în funcție de vârstă: după vârsta de 30 de ani procentul este de aproximativ 9%,  ajungând la 70% la persoanle de peste 65 e ani. În prima fază a afecțiunii sunt afectate încheieturile mâinii, genunchii și degetele de la mâini și picioare.  Cel mai frecvent sunt afectate articulațiile portante – genunchi, șold, glezna, zona lombară și zona cervicală a coloanei vertebrale.

Inflamarea si durere

Caracteristica definitorie a acestei afecțiuni o reprezintă inflamarea membranei articulare, ducând la umflare, durere și în ultimă instanță la limitarea mișcărilor. Fiind o boală autoimună, sistemul imunitar produce anticorpi care atacă propriile articulații.

Inflamația afectează cartilajul, ligamentele, tendoanele, mușchii sau oasele și determină apariția unor eroziuni ale substanței osoase și deformarea articulației.

Procesul de eroziune de la nivelul cartilajului și al osului poate începe din primele stadii ale afecțiunii, tocmai de aceea este foarte important ca artroza să fie diagnosticată cât mai devreme și să se urmeze un tratament

Dacă nu este tratată corect  se poate ajunge la pierderea mobilității articulațiilor. Pe de altă parte, un stil de viață și o dietă sănătoasă au un impact asupra evoluției afecțiunii.

Ce poți face pentru a preveni artroza

    • Este esențial să protejezi articulațiile așa că încearcă să te odihnești suficient în fiecare zi.

  • Fă sport regulat.  Tipuri de exerciții recomandate: aqua gym, plimbare sau mers pe biciletă. Este important să îți păstrezi o greutate corporală constantă și sănătoasă.

  • Urmează o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și cereale integrale, cu un aport reduse de sare. Evită carnea roșie, produsele lactate și consumul de zahăr.

  • Încălzește-ți articulațiile. Cel mai simplu mod este printr-o baie caldă.

  • Căldura calmează durerea, relaxează mușchii și stimulează circulația locală. Aplicarea unor comprese reci sau calde pot fi de ajutor în ameliorarea simptomelor.

Lanțul hotelier Danubius participă pentru a 20-a oară la Ziua Internațională a Artritei și, pe parcursul întregii săptămâni, organizează evenimente dedicate conștientizării bolii, prezentări susținute de medici specialiști, sesiuni de exerciții fizice și consultații medicale.

Hotelurile Danubius dispun de toate metodele necesare pentru tratarea artritei: consultații medicale specializate, terapii specifice cu factori de cură naturali (nămol sapropelic și apă sărată hiperconcentrată extrase din Lacul Ursu), variate proceduri de fizioterapie (electro-, hidro-, oxigeno-, magnetoterapie, masaj medical, kinetoterapie).

Află  mai multe informații despre tratamentele oferite de Danubius Health Spa Resort pe www.danubiushotels.ro.

 

My title page contents