De ce să mănânci smochine? Descoperă 7 beneficii ale consumului de smochine!

De ce să mănânci smochine? Descoperă 7 beneficii ale consumului de smochine!

De ce să mănânci smochine? Descoperă 7 beneficii ale consumului de smochine! Proprietățile smochinelor sunt cunoscute de secole, atât în domeniul alimentar, cât și în domeniul vindecării. Unele cercetări moderne ar fi descoperit că prima plantă pe care omul a cultivat-o nu a fost grâul, ci mai degrabă smochinul. Astăzi, acest fruct este apreciat în domeniul culinar pentru versatilitatea sa extremă și beneficiile pentru organism. Să vedem care sunt proprietățile și contraindicațiile smochinelor.

Există multe legende fascinante despre smochin. Din Egipt până la Roma, atât planta, cât și fructul ei au căpătat conotații foarte importante. Astăzi, însă, ceea ce vrem cu adevărat să știm este care sunt proprietățile smochinelor și cum acest fruct dulce dăruit spontan de pământ în lunile iulie, august și septembrie, ne poate ajuta să ne menținem corpul și mintea sănătoase.

De ce să mănânci smochine? Descoperă 7 beneficii ale smochinei:

Smochinele sunt bogate în vitaminele A, B1, B2 și B6. De asemenea, conțin potasiu, calciu și fier. De asemenea, nu lipsesc mucilagiile. Acestea sunt perfecte împotriva problemelor intestinale. Cu un gust tipic dulce, smochinele au în compoziție și zaharuri în procente corecte. De altfel, printre principalele proprietăți ale smochinelor se numără acea de a da energie. Smochinele conțin, de asemenea, fibre și grăsimi. Au un conținut scăzut de calorii: 47 kcal la 100 de grame.

1. Au efecte laxative

Smochinul este folosit ca remediu natural împotriva constipației. Datorită mucilagiului, mișcă intestinul, favorizând expulzarea substanțelor reziduale. Cu toate acestea, este bine să se evite consumul în exces, mai ales atunci când sunt oferite copiilor. Una dintre contraindicațiile smochinelor este tocmai aceea de a promova apariția diareei.

2. Ajută la asimilarea nutrienților

Pe lângă faptul că oferă organismului mulți nutrienți, smochinul ajută și la absorbția lor. Prin urmare, este un bun sprijin natural pentru cei care au dificultăți în asimilarea alimentelor. Cu toate acestea, nu poate înlocui un tratament în cazul bolilor grave.

3. Ameliorează inflamația

Compresa de smochine este, de asemenea, folosită pentru a contracara evoluția unui abces. Trebuie utilizată local și este, de asemenea, bună împotriva umflăturilor cauzate de inflamație. Extractele de smochine sunt, prin urmare, utilizate în estetică, pentru a combate furunculele și alte mici inflamații ale pielii. Smochinul în sine pare excelent împotriva inflamației tractului urinar și pentru ameliorarea gastritei.

 4. Smochinele – aliați ai oaselor

Printre proprietățile smochinului se numără aceea de a întări toate oasele corpului. Consumul regulat în lunile în care găsim aceste fructe, din iulie până în septembrie, ne va ajuta să avem oase și dinți mai puternici. Cu toate acestea, trebuie evitate în afara sezonului, dacă reușești vreodată să le găsești.

 5. Bun remediu împotriva hemoroizilor

Smochinul, datorită mucilagiului său, face scaunul mult mai voluminos și mai moale, îmbunătățindu-i tranzitul în intestin până în momentul eliberării. Tocmai din acest motiv sunt recomandate celor care suferă de hemoroizi.

 6. Elimină negii

Sucul de smochine elimină negii. O confirmă unele cercetări și remediile populare.

 7. Reglează tensiunea arterială

Datorită cantităților corecte de potasiu, smochinele ne oferă rezultatul benefic de a vedea întreaga circulație a sângelui îmbunătățită, ajutându-ne să obținem o presiune constantă. Prin urmare, se recomandă includerea smochinelor într-o dietă care vizează tocmai menținerea sistemului cardiovascular într-o stare bună de sănătate.

Ce contraindicații au smochinele?

Smochinele au multe beneficii, dar și unele efecte secundare. Nutriționiștii sfătuiesc împotriva consumului de către diabetici și de către cei care au probleme de obezitate. Smochinele consumate în exces, pe lângă faptul că sunt bogate în calorii și, prin urmare, dăunătoare organismului (și formei fizice), pot duce la dizenterie, dureri abdominale și dureri de cap.

 

My title page contents