Deliciu sanatos: negresa raw cu ciocolata si nuci

Negresa raw

Azi, iti propunem un deliciu ultra mega sanatos. Un desert – poate fi si BIO – care va fi adorat de toata familia. Negresa raw cu ciocolata si nuci. O bomba de vitamine si minerale. Sursa noastra de incredere. Alina de la Arome de Poveste.

 

INGREDIENTE NEGRESA:

  • 130 gr alune padure crude
  • 40 gr fulgi ovaz
  • 60 gr curmale fara samburi
  • 40 ml unt cacao topit la bain-marie

 

INGREDIENTE CREMA NEGRESA:

 

  • 150 gr nuci pecan
  • 150 gr alune padure crude
  • 100 gr curmale fara samburi
  • 30 gr cacao alcalinizata
  • 120 ml unt cacao topit la bain-marie
  • 30 ml ulei cocos
  • putina sare
  • 30 gr miere salcam sau sirop gave/sirop artar dupa gust

 

TOPPING:

  • 25 gr alune padure crude
  • 25 gr nuci pecan

 

MOD DE PREPARARE NEGRESA:

  •  Pune alunele si fulgii de ovaz in blender. Macina tot, dar nu foarte fin.
  • Adauga curmalele, untul de cacao topit si proceseaza din nou.
  • Compozitia astfel obtinuta, intinde-o pe o tava de silicon – de 18×18 cm – si lasat-o in congelator pana cand faci crema.
  • Pentru a obtine crema, pui toate ingredientele necesare in blender (nucile, alunele, curmalele, cacaoa, untul de cacao, sarea, mierea) si proceseaza pana cand vei obtine o crema densa cu miros intens de cacao.  Daca ai un blender mai putin performant, e de preferat sa pui ingredientele pe rand.
  • Crema obtinuta, o vei intinde peste blat, iar deasupra presari nucile si alunele maruntite grosier.
  • Lasa prajitura 30 minute la congelator pana cand se intareste, iar apoi portioneaz-o.
  • Negresa se poate pastra in frigider, la o temepratura de 5-6 grade Celsius.

Pofta buna la sanatate!

Reteta de negresa o poti gasi si AICI.

My title page contents