Azi, iti propunem un deliciu ultra mega sanatos. Un desert – poate fi si BIO – care va fi adorat de toata familia. Negresa raw cu ciocolata si nuci. O bomba de vitamine si minerale. Sursa noastra de incredere. Alina de la Arome de Poveste.
INGREDIENTE NEGRESA:
- 130 gr alune padure crude
- 40 gr fulgi ovaz
- 60 gr curmale fara samburi
- 40 ml unt cacao topit la bain-marie
INGREDIENTE CREMA NEGRESA:
- 150 gr nuci pecan
- 150 gr alune padure crude
- 100 gr curmale fara samburi
- 30 gr cacao alcalinizata
- 120 ml unt cacao topit la bain-marie
- 30 ml ulei cocos
- putina sare
- 30 gr miere salcam sau sirop gave/sirop artar dupa gust
TOPPING:
- 25 gr alune padure crude
- 25 gr nuci pecan
MOD DE PREPARARE NEGRESA:
- Pune alunele si fulgii de ovaz in blender. Macina tot, dar nu foarte fin.
- Adauga curmalele, untul de cacao topit si proceseaza din nou.
- Compozitia astfel obtinuta, intinde-o pe o tava de silicon – de 18×18 cm – si lasat-o in congelator pana cand faci crema.
- Pentru a obtine crema, pui toate ingredientele necesare in blender (nucile, alunele, curmalele, cacaoa, untul de cacao, sarea, mierea) si proceseaza pana cand vei obtine o crema densa cu miros intens de cacao. Daca ai un blender mai putin performant, e de preferat sa pui ingredientele pe rand.
- Crema obtinuta, o vei intinde peste blat, iar deasupra presari nucile si alunele maruntite grosier.
- Lasa prajitura 30 minute la congelator pana cand se intareste, iar apoi portioneaz-o.
- Negresa se poate pastra in frigider, la o temepratura de 5-6 grade Celsius.
Pofta buna la sanatate!
Reteta de negresa o poti gasi si AICI.