Depresia între exces de emoții și o tiroidă dereglată

Depresia este o stare sau un simptom? Aflăm mai multe de la dr homeopat Diana Dragomir. Azi, disfuncțiile tiroidiene afectează semnificativ statusul mental și emoțional. Atât hipertiroidia ( producerea în exces a hormonilor tiroidieni), cât și hipotiroidia ( insuficiența hormonilor tiroidieni) pot fi implicate în tulburări comportamentale

 

Pacienții cu disfuncție tiroidiană sunt mai predispuși să dezvolte simptome depresive, dar și invers, depresia poate însoți diverse tulburări tiroidiene, predominant subclinice. Medicamentele antidepresive pot afecta și ele funcția tiroidiană.

Ce cauzează disfuncția tiroidiană?

Disfuncția tiroidiană se poate datora multor cauze printre care deficiențele de iod, de seleniu, stresului datorat examenelor, jobului, pierderii unei persoane apropiate. În sarcină sau imediat dupa naștere, se întâmplă frecvent să apară mai ales o hipotiroidie, nediagnosticată. Aceasta este însoțită de simptomele caracteristice( oboseală, creștere în greutate, constipație, depresie etc) de cele mai multe ori puse pe seama solicitării crescute a mamei.

Hipo sau hipertiroidie?

Nu de puține ori se întâmplă ca un pacient care prezintă simptome de hipotiroidie sa fie diagnosticat în urma analizelor medicale cu hipertiroidie sau invers. Medicul endocrinolog îi va administra un tratament conform protocolului terapeutic, însă pacientul, chiar dacă analizele arată o normalizare a hormonilor tiroidieni, se va plânge de și mai multe probleme.

Homeopatia echilibreaza organismul

Homeopatia poate ajuta în toate aceste situații. Scopul tratamentului homeopat este acela de a echilibra organismul. Pentru aceasta pacientului i se va administra un remediu ales în urma unei anamneze atente, luând în considerare toate simptomele precum și eventualele circumstanțe în care s-au dezvoltat acestea.

Cum si ce remedii homeopate pot functiona?

Am putea da exemplu câteva remedii homeopate utile în tulburările tiroidiene însoțite de depresie, cu marea rugăminte de a nu le administra singuri, ci doar la recomandarea unui medic homeopat.

  • Conium – pacient indiferent, depresiv, superstițios. La nivelul tiroidei poate dezvolta o indurație însoțită de exoftalmie.
  • Lycopus virginicus este un alt remediu frecvent utilizat în exoftalmia tiroidiană.
  • Ferrum iodatum este un remediu care poate fi util in hipertiroidia la persoanele supraponderale, persoane nemulțumite, iritabile, sensibile la zgomot, care prezintă și simptome de colită.
  • Iodum am putea spune că este remediul clasic pentru hipertiroidie, individul mănâncaă excesiv dar greutatea lui continuă să scadă. Extrem de grăbit și neliniștit, poate dezvolta tulburări obsesiv-compulsive.
  • Spongia tosta util în special la pacientul cu gușă tiroidiană însoțită de o tuse cronică.
  • Calcarea carbonica la pacienții mai grăsuți, dar cu o consitență pufoasă, pastoasă. Pot avea o multitudine de frici și dorințe alimentare diverse. Frecvent pot prezenta constipație care nu-i supără prea tare.
  • Bromium util pacienților cu tulburări respiratorii, cu indurație a glandei tiroide, atât hipotiroidieni cât și hipertiroidieni. Se simt foarte bine pe malul mării.
  • Fucus vesiculosus poate fi un remediu pentru pacienții obezi, hipotiroidieni, cu dureri de cap frecvente. Pot manifesta și exoftalmie.
  • Graphites pentru pacienți obezi, hipotiroidieni, anxioși care prezintă și diverse probleme dermatologice.
  • Natrium muriaticum poate fi util în urma unei traume. Pacientul este slab, are dorința crescută de sare, are frecvente dureri de cap. Poate prezenta atât simptome de hipotiroidie cât și simptome de hipertiroidie.

Remediile homeopate stimuleza puterea nativa de vindecare a organismului.

Înțelegerea fundamentală a homeopatiei este aceea că o substanță care determină un patern de simptome administrată unui om sănătos poate determina o vindecare a acelor simptome la un om bolnav, administrată în formă homeopată. Aceasta vindecare se va realiza stimulând forța vitală, tratând întreaga persoană: corp, minte si emotii.

 

Dr Diana Dragomir

Medic Homeopat

Membru al Societatii Romane de Homeopatie

https://www.doctorhomeopat.ro/

 

 

 

 

My title page contents