Dieta în cuplu, un efort de echipă cu doi învingători

Categoric, dieta în cuplu este mai eficientă decât dacă ții regim de unul singur.

”Împreună la bine și la rău”, așa ați promis, nu-i așa? Atunci așa să fie! Chiar dacă este vorba doar despre o cură de slăbire. Categoric, dieta în cuplu este mai eficientă decât dacă ții regim de unul singur.

 

Ca să fie lucrurile clare de la început, vă spun că nu va fi deloc ușor. Chiar deloc! Nicio schimbare nu este ușoară, iar cea a obiceiurilor alimentare cu atât mai puțin. Dar dacă împreună v-ați îngrășat, împreună e bine să și slăbiți. Dieta în cuplu nu doar că oferă rezultate bune, dar este și dovada că vă susțineți reciproc, cu adevărat.

Dieta în cuplu

El este mare amator de fripturi, de prăjeli, de mâncăruri cu sos și de bere. Ei îi plac dulciurile și nu se abține nici de la sucuri. Amândoi înlocuiesc câte o masă cu produse fast-food, ambilor le place să savureze o pizza la televizor. Când unul dintre ei hotărăște că nu se mai poate așa, că s-au adunat prea multe kilograme și este musai să slăbească, celălalt se simte exclus din ”joc”. Un studiu a relevat faptul că există suficient de multe cupluri care au avut probleme în relație atunci când unul dintre parteneri a început să țină o dietă. Iar problema nu era legată de alimentele consumate ci de posibilitatea ca dorința de a slăbi să ascundă de fapt altceva: ”Ce ți-a venit să slăbești? Ai pe cineva? Pentru cine vrei tu să arăți bine?”. Terminați așadar cu prostiile și faceți un bine sănătății voastre. Amândoi. Iată și câteva sfaturi care să vă ajute.

Renunțați simultan la plăcerile vinovate

Dacă ați decis să faceți schimbarea, atunci o faceți în același timp. Fiecare renunță la alimentele nesănătoase pe care le consuma până în acel moment. Este un prim pas. Așadar nu mai există pentru niciunul dintre voi chipsuri, covrigei, prăjiturele, fast-food, sucuri și bere. Aveți și opțiuni mai bune pentru ”ronțăit”. Popcorn, de exemplu. Dar fără adaos de unt, cașcaval sau caramel! Iar pentru pofta de dulce există fructele uscate. Știați?

Fără tentații în frigider!

Este foarte important ca în casă să nu existe… ispite. Alcătuiți împreună o listă de alimente sănătoase (legume, fructe, lactate, cereale, pește, carne de pasăre). Tot împreună, realizați meniul pe o săptămână, ținând cont și de preferințele culinare ale celuilalt. Faceți cumpărături pentru toată săptămâna și nu vă abateți de la listă. Nu există ”măcar o bere, pentru duminică” și nici ”măcar o ciocolățică mică-mică, drept premiu”. Nu sunteți copii, sunteți adulți!

Ocoliți petrecerile și ieșirile la restaurant

Dacă nu vă stiți suficient de puternici pentru a rezista tentațiilor pe care gazda le pune pe masă, mai bine nu vă duceți în vizite sau la petreceri. Și prietenii se vor simți prost că nu vă pot oferi ceva ”de regim”, și voi vă veți chinui. Însă dacă sunteți capabili să rezistați și să vă bucurați doar de socializare, este în regulă, puteți merge. În privința unei mese în oraș, la restaurant, riscul este să va învingă poftele. N-ar fi totuși mai plăcut să petreceți o seară romantică acasă, gătind împreună și aranjând masa ca și când ați fi la restaurant? Și încă unul în care nu se servește vin!

Închideți televizorul când mâncați!

Da-da, e plăcut să mănânci în timp ce te uiți la un film. Dar, așa cum probabil știți, este nesănătos. De ce? Pentru că vă este distrasă atenția de la mâncare, iar acest lucru poate duce la supraalimentare. Păi nu mai bine vă bucurați de timpul petrecut împreună, la masă, privindu-vă unul pe celălalt? Nu zic bine?!

My title page contents