Ce fructe să mănânci în luna martie?

Ce fructe să mănânci în luna martie? Fructele de sezon care sunt consumate în luna martie sunt un concentrat de nutrienți și o resursă excelentă pentru a face față mai bine schimbării sezonului.

Odată cu luna martie, primăvara își reintră în drepturi cu toate momentele ei, bune și mai puțin bune. De aceea, cunoașterea fructelor ce pot fi consumate în această perioadă a anului ne poate ajuta să ne bucurăm mai bine de perioada de tranziție. Dintotdeauna, ajutorul vine din natură, care, de fapt, ne pune la dispoziție toate resursele pentru a oferi corpului toate substanțele nutritive de care are nevoie.

Ce fructe se mănâncă în luna martie?

Martie este o lună de tranziție; prin urmare și în această perioadă la bază sunt fructele care ne-au însoțit în lunile reci. Așadar, din meniul nostru nu ar trebui să lipsească următoarele fructe:

  • Portocale
  • Kiwi
  • Lămâi
  • Mandarine
  • Mere
  • Pere
  • Grapefruit

Consumă citrice pentru a face față mai bine schimbării sezonului

Printre fructele care sunt consumate în martie, un loc important este, din nou, ocupat de citrice, protagoniștii de necontestat ai iernii. Citricele ne oferă, de fapt, posibilitatea de a întări sistemul imunitar, de a ne umple organismul cu minerale și vitamine beneficiind totodată de proprietăți antioxidante deosebite. Sucurile de portocale sunt perfecte pentru stocarea vitaminei C și reîncărcarea cu energie la micul dejun.

Lămâile, împreună cu grapefruitul acționează ca antibacteriene naturale și antiinflamatoare. În plus, acestea pot adăuga o notă acră mâncărurilor noastre. Mandarinele, în schimb, ajută la menținerea colesterolului și a tensiunii arteriale sub control, precum și la combaterea retenției de apă și a constipației.

Ce fructe să mănânci în luna martie? Mere și pere!

Printre fructele care sunt consumate în luna martie, ca de altfel tot timpul anului, nu pot lipsi merele și perele.

Bogate în pectină, merele ajută la reglarea activității intestinale și la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Ele sunt, de asemenea, bogate în vitamine din grupele A, B și C și săruri minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu și zinc.

Pe de altă parte, perele, de asemenea aliați ai intestinului, sunt, în schimb, un concentrat de antioxidanți, capabili să protejeze organismul de deteriorarea radicalilor liberi. Vitaminele din grupele A, B și K rămân principalele vitamine oferite de consumul de pere, împreună cu calciul și potasiul.

A cunoaște ce fructe se mănâncă în luna martie înseamnă a face cele mai bune alegeri pentru corpul nostru. În plus, toate fructele sunt versatile, astfel că putem diversifica dieta. Sucurile obținute prin presare la rece sau prin centrifugare rămân o primă opțiune. În plus, salatele din fructe proaspete sunt o altă opțiune de luat în calcul. Apoi, să nu uităm că putem consuma fructe și sub formă de desert. Alege dulciuri cu fructe și gemuri de fructe care, pe lângă plăcerea unui preparat dulce, te ajută să îmblânzești un gât iritat sau îți oferă vitaminele de care ai nevoie atunci când ești bolnav.

Kiwi

Îți place kiwi? Acesta este un alt fruct care poate deveni un mare aliat al dietei noastre în luna martie. Știai că acest fruct este mai bogat în vitamina C decât citricele? Prin urmare, acționează ca un antioxidant și permite sistemului imunitar să funcționeze la cel mai bun nivel. Bogăția de fibre transformă apoi fructul într-un panaceu pentru intestin și îi conferă proprietăți laxative importante. Enzima actinidină conținută de kiwi promovează, de asemenea, digestia proteinelor.

100 g de kiwi introduce 61 kcal în dieta noastră, dar ne permite, totodată, să luăm cantități bune de fosfor și calciu.

 

My title page contents