Întrebări și răspunsuri privind sănătatea noastră, pe care ni le punem adesea. Zi de zi ne preocupă starea noastră de sănătate fizică și psihică. De aceea, poate că luăm în calcul să facem unele schimbări, să includem noi obiceiuri în stilul nostru de viață, în timp ce renunțăm la altele.
Așadar, tu ce întrebări îți pui și, mai ales, ai găsit răspunsul potrivit?
Iată câteva dintre cele mai importante întrebări și răspunsuri privind sănătatea noastră:
Care sunt alimentele care ne dau imediat energie? Ce să mănânci pentru oboseală fizică și mentală?
- Fructe uscate. Aceste fructe oferă energie imediată datorită conținutului ridicat de lipide, carbohidrați, proteine și săruri minerale (în special nuci, alune, migdale, arahide și nuci de pin);
- Miere;
- Cereale;
- Legume și leguminoase de sezon. Sunt bogate în săruri minerale care ajută la contracararea sentimentului de oboseală.
- Alimente care furnizează lipide mononesaturate și polinesaturate, cum ar fi uleiul de măsline extra virgin, peștele albastru și ouăle;
- Avocado;
- Banane;
- Cacao amară.
Ce să mănânci dimineața pentru a avea energie?
Te întrebi de multe ori ce să (mai) mănânci dimineața pentru a avea energie? Află că, cele mai potrivite alimente sunt ouăle, iaurtul grecesc și ovăzul, care, pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, cresc senzația de sațietate. Prin urmare, ajută la reducerea aportului de calorii.
Ce să mănânci la prânz pentru a evita somnolența?
Carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale care au o eliberare lentă de energie, ne ajută să facem față stării de somnolență. De asemenea sunt recomandate sursele de proteine fără grăsimi, cum ar fi legumele sau peștele, dar și carnea albă sau brânzeturile proaspete, legumele bogate în fibre, precum și apa.
Ce să bei pentru a avea energie?
- Suc de prune. Se poate face cu prune proaspete atunci când este în sezon și cu cele uscate în timpul iernii;
- Ciocolată caldă;
- Apă de nucă de cocos;
- Smoothie proteic;
- Suc de mere;
- Clorofilă lichidă (suc);
- Suc de rodie;
- Infuzii sau ceai cu lemn dulce și mentă.
De asemenea, bea multă apă! Menținerea gradului potrivit de hidratare este esențială pentru bunăstarea întregului corp și, de asemenea, pentru a preveni apariția oboselii și a epuizării. Cu atât mai mult dacă condițiile de mediu sunt deosebit de calde și umede, favorizând astfel transpirația și o pierdere mai mare de săruri.
Te simți slăbit? Ce să mănânci în acest caz?
- Ovăz: Bogat în fibre, ovăzul este un aliment cu o putere mare de sațietate; așadar, ne permite să mâncăm fără excese, evitând să ne cântărim, fără să ne baloneze și, în consecință, fără să desfășurăm activități zilnice cu dificultate.
- Grâu integral;
- Nuci;
- Iaurt grecesc;
- Fructe și legume.
Cum să obții mai multă energie rapid? Remedii pentru oboseala fizică:
- Practică în mod regulat un sport/activitate fizică, eventual în aer liber!
- Răsfață-te cu un masaj restaurativ!
- Ia suplimente naturale!
- Respectă orele potrivite de somn!
- Redu sarcina de stres!
- Meditează pentru a-ți recupera energia!
- Descoperă ierburi naturale și include-le în dieta ta!
- Alege o alimentație sănătoasă!
Ce fruct dă mai multă energie?
Pe lângă portocale, alte fructe care îți pot da vitalitate și nu îți fac corpul să se simtă slăbit, sunt smochinele, bananele și avocado.
Care este leguma care dă cea mai mare energie?
Printre legumele care ne dau mai multă energie și vitamine, se numără germenii și spanacul. Primele sunt compuse din vitamine și minerale și, din acest motiv, reprezintă un concentrat de vitalitate. Spanacul verde este, de asemenea, extrem de nutritiv, deoarece este încărcat cu calciu și magneziu.
Ce să mănânci pentru a trezi creierul?
Este timpul să mănânci unul dintre alimentele energetice preferate ale creierului pentru a „te trezi”.
Iată care sunt cele mai bune 5 alimente și băuturi pentru minte:
- O ceașcă de cafea tare;
- Un smoothie de fructe;
- Câteva bucăți de ciocolată amară sau fructe uscate;
- Pește copt și cartofi pentru prânz;
- Semințe de dovleac.
Care este cel mai bun tonic natural?
Consumă un tonic natural pe bază de miere. Este, de asemenea, în general recunoscut ca fiind cel mai bun tonic natural, având în vedere conținutul semnificativ de vitamine și săruri minerale.
Ce să faci să nu te mai simți obosit?
Redu stresul! De asemenea, redu consumul de cofeină și alcool pentru a promova odihna de noapte (alcoolul induce somnolență, dar agravează calitatea odihnei). Bea cel puțin 1,5 l pe zi de apă (uneori, starea de oboseală este legată de deshidratare moderată).
Ce vitamine să iei pentru combaterea stării de oboseală și slăbiciune?
Seleniul, vitamina C și vitamina E ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Vitaminele PP, B5, B2, B6, B12 și Vitamina C împreună cu magneziul contribuie la metabolismul energetic normal și ajută la reducerea oboselii și îți redau energia.
Include în dieta ta proporții adecvate de pește și carne.
Cum să te umpli de vitamina D?
Alimentele bogate în vitamina D ar trebui, prin urmare, să fie preferate. În special somonul, macroul, tonul și sardinele – pe lângă binecunoscutul ulei din ficat de cod, produsele lactate și gălbenușul de ou.