Iubești ceaiul verde? Încearcă 3 variante picante! Te-ai săturat de ceaiul verde obișnuit? Încearcă aceste variante pe bază de condimente care te vor uimi cu gustul și efectele lor benefice.
Ceaiul verde este o băutură bogată în proprietăți, excelentă pentru a fi savurată atât fierbinte iarna, cât și rece vara. Ingredientele active prezente în frunzele de ceai verde, începând cu L-teanina, sunt antioxidanți; aceștia au o acțiune benefică pentru sănătatea inimii; sunt utili pentru accelerarea metabolismului organismului, facilitarea digestiei și multe altele.
Pentru a obține un ceai cu adevărat gustos și bogat în proprietăți, recomandarea este să folosești frunze uscate cumpărate în magazinele de plante medicinale. Dacă ești una dintre persoanele care consumă des această băutură și vrei să variezi puțin gustul, dar și să crești beneficiile ceaiului verde, încearcă 3 variante picante de ceai verde!
Iubești ceaiul verde? Încearcă aceste 3 alternative:
- Ceai verde și curcuma
- Ceai verde și ghimbir
- Ceai verde, scorțișoară și cuișoare
Ceai verde și curcuma
Proprietățile ceaiului verde sunt combinate cu cele ale unui condiment extraordinar, cum ar fi curcuma (sau turmericul): antiinflamator, antioxidant și anticancerigen.
Ai nevoie de două cești de apă, o linguriță de turmeric și două lingurițe de frunze de ceai verde. Opțional, poți adăuga și un praf de piper.
Pentru a pregăti acest ceai, încălzești mai întâi apa la o temperatură de aproximativ 85 ° (nu trebuie să fiarbă, pentru a nu împiedica ceaiul verde să-și piardă unele proprietăți), apoi înmoi frunzele respectând timpul indicat pe ambalaj sau, dacă folosești ceai verde în vrac, poți cere sfatul specialistului din magazinul cu produse pe bază de plante. Adaugă apoi turmericul și, în final, praful de piper.
Ceai verde, scorțișoară și cuișoare
Acesta este un ceai verde cu un gust foarte special și picant. Pentru a-l pregăti, ai nevoie de: o ceașcă de apă, 1 linguriță de frunze de ceai verde, un baton de scorțișoară și 4 cuișoare. Apa amestecată cu scorțișoară și cuișoare o pui într-un vas pe foc și o aduci în punctul de fierbere. După ce dă un clocot, o lași deoparte să se odihnească timp de 2-3 minute; apoi adaugi frunzele de ceai verde și le lași să se infuzeze încă 5 minute, înainte de a filtra și de a bea ceaiul fierbinte.
Ceai verde de ghimbir
Ghimbirul va da ceaiului un gust picant și îl va îmbogăți cu efecte benefice. Există plicuri gata preparate din această combinație, dar este mai bine să prepari ceaiul cu ingrediente proaspete. Vei avea nevoie de 1 ceașcă de apă, o bucată mică de ghimbir proaspăt și 1 lingură de frunze de ceai verde.
Cureți și razi ghimbirul proaspăt, adaugi frunzele de ceai și apoi torni apă fierbinte în ceașcă la aproximativ 85 ° (fără fierbere). Lași să se infuzeze timp de aproximativ 5-6 minute (sau atât cât este recomandat) înainte de filtrare.
Pentru un gust mai aromat, poți adăuga un pic de suc proaspăt de lămâie.