Descoperă beneficiile ceaiului de cuișoare pentru sănătate. Ai băut vreodată ceai de cuișoare? Dacă nu, de acum nu mai ezita. Are o serie de beneficii pentru sănătate. Să vedem care sunt acestea!

 

Beneficiile ceaiului de cuișoare pentru sănătate – Mai ales iarna, să bei o ceașcă fierbinte de ceai este suficient pentru a-ți începe bine ziua. În plus, poate fi o provocare, o schimbare, să încerci și alt ceai, nu doar negru, verde sau de fructe. Ceaiul de cuișoare are multe beneficii ascunse pentru sănătate: de la starea de bine pe care ne-o dă, până la rolul său dezinfectant.

 

Iată 7 motive pentru a descoperi beneficiile ceaiului de cuișoare:

1. Ameliorează durerile gingivale și durerile de dinți

Chiar am testat și a funcționat de minune. Cuișoarele au niște componente antiinflamatorii care ajută în cazul în care te confrunți cu gingii inflamate. Dacă te dor dinții sau ai de dureri gingivale, fă o gargară cu ceai cald de cuișoare pentru a combate aceste simptome. Ceaiul de cuișoare îndepărtează bacteriile din gură, contribuind astfel la ameliorarea rapidă a durerilor de dinți și a gingiilor. În plus, te ajută să-ți menții o respirație proaspătă.

2. Tratează infecțiile sinusale

O ceașcă de ceai cald de cuișoare (mai ales dimineața) te ajută pentru a curăța infecțiile și a elibera rapid sinusurile. Prezența eugenolului face ca acest condiment să fie un agent expectorant puternic care curăță flegma congestionată și răspândește căldura în zonă.

3. Te scapă de febră

Ceaiul de cuișoare este bogat în magneziu și o sursă bogată de vitamina E și vitamina K, ceea ce îl face o băutură bogată în nutrienți. Fiind antiinflamator natural, ceaiul de cuișoare combate infecția bacteriană. De asemenea, este un ceai de natură antipiretică: scade astfel temperatura corpului și crește imunitatea acestuia.

4. Ajută la digestie

O ceașcă de ceai de cuișoare înainte de prânz sau cină poate stimula fluxul de sânge și poate îmbunătăți producția de salivă pentru o mai bună digestie a alimentelor. În afară de acestea, ceaiul de cuișoare crește secrețiile gastrice și are proprietăți analgezice care combat aciditatea și durerile de stomac cauzate de indigestie sau flatulență. În plus, acest ceai exercită și efecte antiemetice (anti-greață) puternice.

5. Combate paraziții intestinali

Ceaiul de cuișoare a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a combate paraziții intestinali. Prezența compușilor antiinflamatori în cuișoare este responsabilă de curățarea paraziților din organism și de calmarea simptomelor provocate de prezența acestora: dureri abdominale și stomac deranjat.

6. Acționează ca un igienizant natural

Nu multă lume știe că ceaiul de cuișoare rece acționează ca un excelent produs de igienizare. Tot ce trebuie să faci, este să torni ceaiul de cuișoare în palme și să-ți freci mâinile. Acest lucru va crea fricțiuni, care la rândul lor ajută la curățarea murdăriei și la îndepărtarea bacteriilor prezente pe piele.

6. Calmează durerea artritică

Dacă suferi de artrită, încearcă să aplici o compresă de ceai de cuișoare rece pentru ameliorarea durerii. Cuișoarele sunt cunoscute a fi agenți analgezici puternici. Aplicarea de comprese reci cu ceai de cuișoare ameliorează durerile articulare, durerile musculare, inflamațiile și leziunea ligamentelor. Aplici compresa timp de 20 de minute, de două ori de trei ori într-o zi, pentru a-ți alina durerea artritică.

7. Vindecă infecțiile cutanate

Fiind încărcat cu proprietăți antiseptice, ceaiul de cuișoare joacă un rol esențial în tratarea diverselor probleme ale pielii. Conține uleiuri volatile care ajută la curățarea toxinelor din organism. De asemenea, poți aplica acest ceai pe piele pentru a te proteja împotriva rănilor pielii sau a zgârieturilor, dar și împotriva infecțiilor fungice ale pielii, cum ar fi piciorul sportivului sau boala viermelui de Guineea (Dracuncoloză).

8. Cum se prepară ceaiul de cuișoare?

Adăugă o linguriță de cuișoare în râșniță și macină grosier. Fierbe 250 ml de apă timp de 5 minute. După ce începe să fiarbă, adaugă o jumătate de linguriță de pudră de ceai și lasă acest amestec să se infuzeze câteva minute. Strecoară apoi lichidul și lasă-l să se răcească. Bea acest amestec când este cald (îl poți păstra și la frigider, dacă îl folosești în alte scopuri)

 

My title page contents