Jocuri de vară pentru copii. Petrecerea timpului într-un mod distractiv

Jocuri de vară pentru copii. Petrecerea timpului într-un mod distractiv

Jocuri de vară pentru copii, potrivite pentru a petrece multe după-amieze distractive în timpul verii. Se pot juca în familie, într-un grup mic de patru sau cinci prieteni sau în tabere de vară.

 

Jocuri de vară pentru copii. Jocuri cu apă

Jocurile cu apă sunt un clasic al verii și se numără printre jocurile preferate ale copiilor. În plus, lunile de vară sunt singurele în care poți propune aceste jocuri: profitați de ele!

Balon cu apă

Lupta cu balonul de apă este unul dintre cele mai distractive jocuri care poate fi jucat într-o zi de vară fierbinte. Baloanele de apă sunt baloane subțiri care sunt umplute cu apă și aruncate în adversari, într-o adevărată bătălie acvatică.

Iată trei sfaturi pentru a organiza o bătălie cu baloane cu apă:

  • soarele ar putea arde copiii; înainte de a începe lupta, asigură-le protecție solară (creme, pălării, haine subțiri);
  • la sfârșitul bătăliei, strângeți împreună toate baloanele care s-au spart pe câmpul de joacă pentru a le recicla corect; nu este nimic mai urât (și mai dăunător pentru natură), decât o peluză frumoasă plină de fragmente de baloane. O idee bună ar fi să organizezi la finalul bătăii cu baloane cu apă, colecția de baloane de apă folosite ca și cum ar fi o competiție de echipă. Cine colectează cele mai multe gunoaie câștigă. Astfel, creezi un nou joc pentru copii, dar cureți împreună cu ei și locul de joacă.

Jocuri de vară pentru copii. Lupta cu arme de apă

Un alt joc clasic de vară este lupta cu arme de apă; în comparație cu baloanele cu apă, pistoalele de apă pot fi folosite mult timp; în acest fel, este posibil să se economisească o cantitate mare de deșeuri de plastic. Pentru a face bătălia mai plăcută, ai putea împărți copiii în echipe și să le atribui diverse misiuni; de exemplu, ai putea cere unei echipe să captureze un steag fără a fi lovit de apărătorii echipei adverse.

Nisipul

În oraș, la mare și la munte, zona cu nisip este mereu o zonă de joacă foarte prețioasă. Copiii de până la 7-8 ani iubesc să se joace cu nisip, făcând castele, clădiri și piste pentru mașinuțe. Dar poți crea chiar tu, dacă locuiești la o casă cu o curte, propria zonă de joacă cu nisip. Ba chiar și în balcon, la bloc. Pentru a construi o cutie de nisip, va trebui să marchezi o zonă pătrată sau dreptunghiulară, utilizând panouri din lemn sau bușteni, pe care să o umpli cu nisip. Ar fi bine să construiești locul de joacă cu nisip într-un colț umbros al grădinii sau al terasei.

Jocul în nisip este mult mai distractiv pentru copii, dacă au și apă disponibilă: pot uda nisipul pentru a construi, dar și pentru a face canale și iazuri. Dacă ai ocazia, poți instala o pompă lângă zona de joacă (când vorbim despre o zonă amplasată în curte) sau te ajuți de un furtun de cauciuc cu apă, care să ajungă până la zona cu nisip. Totuși, învață copilul să nu folosească mai multă apă decât are nevoie. Apa nu trebuie risipită.

Jocuri de vară pentru copii, pentru orele de stat în casă

În zilele foarte fierbinți de vară ar fi mai bine să nu ieși cu copiii afară. Mai ales la orele de vârf. Dar cum să-i distrezi acasă? Iată o listă de activități pe care le poți propune cu succes copilului tău (sau unui mic grup de copii), în timpul siestei de după-amiază:

  • un laborator de origami;
  • construirea de bărci de hârtie;
  • o cursă de ghicitori;
  • o competiție rebus;
  • o competiție de matematică;
  • un moment de citire împreună;
  • stilouri și jocuri de hârtie;
  • confecționarea de hăinuțe pentru păpuși;
  • cărți de colorat;
  • diverse jocuri;
  • concurs de cultură generală.
My title page contents