Cărți de citit pentru copii în vacanță: sugestii de la cei mari pentru cei mici

cărți de citit pentru copii în vacanță

Descoperă o listă cu cinci cărți de citit pentru copii în vacanță! Am ales variantele pe care și tu le-ai citit la rândul tău și care nu se vor demoda niciodată!

Există câteva povești, pe care le-ai citit și tu, le-am citit și eu și pe care ar putea să le citească și copilul tău. Sunt acele cărți și povești care nu se vor putea demoda niciodată.

Ți-am pregătit câteva sugestii pe care i le poți recomanda celui mic și de care îți vei aminti cu plăcere. Mai mult decât atât, le puteți citi împreună și să schimbați păreri despre personajele preferate.

Cărți de citit pentru copii în vacanță:

Seria cărților Harry Potter

Cunoscutul vrăjitor Harry Potter îl va fascina pe micuțul tău. Seria cărților scrise de J. K. Rowling spune povestea lui Harry, un băiețel care pleacă la școala de vrăjitori Hogwarts, unde își face o mulțime de prieteni și unde începe o viață plină de aventuri.

Pe tot parcursul cărților, Harry învață o mulțime de lucruri noi și vrăji, dar în același timp se descoperă și pe el, se maturizează și descoperă o mulțime de noutăți despre oamenii care îl înconjoară.

Alice în țara minunilor

Cartea lui Lewis Carroll a fost preferata copilăriei mele. Ea are la baza povestea lui Alice, o tânără care ajunge în… Țara minunilor. Acolo se confruntă cu fel de fel de momente ciudate și inedite, cunoaște un motan vorbitor și trăiește aventura vieții ei.

Fram ursul polar

Romanul lui Cezar Petrescu din 1931 spune povestea lui Fram, un urs polar aflat la circul Struțki. Fram are o inimă mare, iar povestea lui este absolut impresionantă și pentru mine rămâne singura carte pe care am citit-o plângând în copilărie.  Fram își dorește cu ardoare să se întoarcă la Polul Nord, iar când ajunge acolo, viața lui se schimbă complet.

Vrăjitorul din Oz

Cartea lui Lyam Frank Baum prezintă povestea lui Doroty și a noilor săi prieteni, Omul de Tinichea, Sperietoarea de Ciori și Leul ce Fricos. Toți patru pleacă în aventura vieții lor, în Ținutul lui OZ, unde îl caută pe vrăjitor, care le-ar putea îndeplini dorințele. În drumul lor, persoanjele descoperă o mulțime de lecții de viață.

Crăiasa Zăpezii

Povestea lui Hans Cristian Andersen îi prezintă pe Kay și pe Gerda, doi copii ce locuiesc în vecinătate și își petrec fiecare zi jucându-se împreună pe balcon. Relația lor se strică atunci când Gerda îi spare oglinda lui Kay, iar acesta nu vrea să mai vorbeasca cu ea. Ulterior, Kai este răpit de Crăiasa Zăpezii, iar Gerda va face tot posibilul să îl salveze.

Amintiri din copilărie

Cartea lui Ion Creangă cu poveștile și peripețiile lui din copilărie este o varianta amuzantă și educativă pentru cei mici în vacanța de vară. Copii vor descoperi cât de veselă și provocatoare era lumea în trecut și cum se distrau copiii „La scăldat”, „La cireșe” sau atunci când furau „Pupăza din Tei”.

 

 

 

 

 

 

My title page contents