Magie de primavara cu maghiran

Cand pleci in vacanta, iei cu tine o trusa cu medicamente de prim ajutor. Cum arata in cazul tau aceasta trusa? Ce contine? A mea se bazeaza in ultima vreme pe gemoterapie, homeopatie si remedii fitoterapice.

 

Ei bine, daca ar fi daca am alcatui o trusa de prim-ajutor formata numai din leacuri naturiste? Ce planta credeti ca nu ar trebui sa lipseasca? Ei bine, maghiranul! Stii ca un simplu ceai de  maghiran face minuni? De la prima cana, o caldura miraculoasa ne va invada si ne va destinde ca prin farmec. Scapam de stres si de agitatie.

Ei bine, acest ritual al ceaiului de maghiran, repetat din ora in ora va face minuni. Ne vom confrunta cu accese de temperatura, in care sistemul imunitar va distruge cu spor germenii unui potential guturai sau gripe.

Daca ai dureri de rinichi sau vreo cistita, o sa vezi ca ele dispar ca prim farmec. Totodata, ceaiul de maghiran amplifica procesele de eliminare a toxinelor si a apei in exces din tesuturi. Si uite asa, ne simtim mai usori si mai curati.

Daca faci parte dintre cei care au sistemul nervos mai zdruncinat in aceasta perioada, uite cum poti sa procedezi.
– daca vrei sa te relaxezi rapid – bea  o cana de apa in care ai pus o lingurita de maghiran
– daca vrei sa risipesti astenia si sa iti cresti capacitatea de efort si concentrare, atunci peun 2-3 lingurite de planta la o cana de apa.
– Alunga depresia astfel: 6 lingurite de magiran la o cana de apa.
Daca preferi maceratul plantei la rece, uite cum procedezi. Tii planta in apa, la temperatura camerei, vreme de 8 ore, si apoi filtrezi.

TIP!
Este de preferat sa folosesti macerate la rece in loc de plante fierte. Totusi, atunci cand corpul are nevoie rapid de caldura, cand vrei sa decongestionezi cailor respiratorii si sa transpiri, atunci optezi clar pentru ceaiuri fierbinti.

My title page contents