Sigur cunoști și tu câteva mituri despre vopsirea părului. Femeilor de toate vârstele le place foarte mult să își schimbe aspectul, iar printre alegerile acestora o nouă culoare este cea ce își doresc în primul rând. 

Calitatea părului este influențată de mulți factori. Prin urmare, desigur, colorarea strică părul. Coloranții afectează structura firelor. Însă, dacă coaforul respectă toate tehnologiile, există posibilitatea reducerii riscului de efecte adverse.

Mituri despre vopsirea părului. 5 mituri ale părului colorat

1. Colorarea părului determină pierderea părului?

Atunci când alegi să-ți vopsești părul, ai întotdeauna teama că acest gest îți poate provoca pierderi mai mari de păr. O frică exprimată prin diverse cercetări, deoarece căderea părului este legată în principal de starea generală de sănătate a organismului. Motivele pot fi: deficiență de vitamine, alimentație precară, fumat, unele modificări hormonale, perioade de stres din punct de vedere fizic și emoțional. Prin urmare, părul natural sau vopsit, sănătos și bine îngrijit nu tinde să cadă sau să devină fragil. Cu toate acestea, trebuie să ai o grijă specială să nu deteriorezi părul atunci când aplici vopseaua. Evită să lași colorantul să acționeze asupra părului mai mult decât este recomandat, deoarece părul și scalpul se pot arde.

2. Vopsitul părului acasă sau la salon?

Trebuie să iei întotdeauna în considerare faptul că, neavând prea multă experiență, vopsitul părului acasă nu poate oferi un rezultat satisfăcător. Pentru a evita un efect final mai puțin așteptat, profesioniștii nu recomandă experiența vopsitului acasă. De aceea, mai bine te lași pe mâinile unui specialist calificat, care te va putea sfătui despre nuanța cea mai potrivită tipului tău de păr. În cazul părului deteriorat, specialistul recomandă, în general, utilizarea unui produs de înaltă calitate, capabil să hrănească profund și să hidrateze părul. Mai mult, este bine să reții că vopsitul la domiciliu poate provoca surprize neplăcute din cauza reflexiilor neașteptate sau a culorilor cu un finisaj prea decolorat.

3. Toate tipurile de vopsea fac părul să se usuce?

Vopseaua pentru păr trebuie aleasă cu grijă, pentru a nu strica aspectul și sănătatea părului. Coloranții permanenți și decoloranții tind să provoace o anumită uscăciune a scalpului și a părului. În timp ce coloranții semi-permanenți au un efect mai delicat asupra părului și provoacă mai puține daune. De obicei, nu deshidratează excesiv părul, evitând uscăciunea și culoarea plictisitoare. Imediat după colorare, părul este strălucitor și moale. Iar datorită colorărilor recente semipermanente, fără amoniac, o culoare bogată în reflexii este garantată.

4. Mituri despre vopsirea părului. Nu este sigur să-ți vopsești părul în timpul sarcinii?

Deși nu există o certitudine absolută cu privire la acest subiect, se recomandă în continuare unei femei însărcinate să nu-și vopsească părul în timpul sarcinii. Deoarece se crede că aplicarea colorantului pe scalp ar putea expune mama procesului de absorbție. O cantitate mică de culoare în fluxul sanguin poate duce la o afecțiune care ar putea provoca daune copilului nenăscut. Totuși, se poate apela la tehnica Balayage și la efectul umbrelor, deoarece în timpul acestor tehnici de colorare a părului culoarea nu se aplică direct pe scalp. Poți opta, de asemenea, pentru culori semipermanente care nu includ prezența amoniacului și a altor ingrediente periculoase în formularea lor. În concluzie, dacă în timpul sarcinii vrei să-ți schimbi culoarea, cel mai bine este să consulți medicul înainte de a lua orice decizie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents