Mudcake

Azi, ne bucuram de dulciuri usoare si sanatoase. Fara gluten. Si cu ingrediente aromate si ingenioase. Mudcake cu crema de acaju.

 

 

INGREDIENTE:

  • 2 dl faina de quinoa
  • 1 dl faina de alune de padure
  • 6 l-guri de pudra de cacao
  • 1 l-ta praf de copt
  • 1 varf de sare
  •  ½ dl ulei de cocos
  • 2 oua intregi
  • 1 albus de ou
  • 2 linguri de sirop de curmale
  • 15 curmale moi, fara samburi

Crema de acaju

  • 3 dl seminte de acaju naturale, tinute in apa cel putin 4 ore, inainte de preparare 
  • 1,5 dl apa 
  • 1 lingurita esenta de vanilie 

 

MOD DE PREPARARE pentru mudcake:

  • Toci bine curmalele in blender.
  • Adaugi faina de alune de padure
  • Separat, intr-un bol amesteci faina de quinoa, cacaoa pudra, praful de copt si sarea. Compozitia astfel obtinuta o torni peste mixul de curmale.
  • Acum adaugi ouale, uleiul de cocos si siropul de curmale. Amesteca cu drag pana vei obtine un aluat omogen
  • Pui aluatul intr-o tava unsa cu un strop de ulei de cocos
  • Dai la cuptor pentru 20 de minute la 175 de grade.
  • Lasi la racit

 

MOD DE PREPARARE pentru crema de acaju:

  • Lasi la hidratat semintele de acaju pentru cel putin 4 ore.
  • Pasul urmator? Le bagi la blender si adaugi cate un pic de apa. Rezultatul?  Un mix cremos.
  • La final, adaugi esenta de vanilie si servesti alaturi de mudcake.

Pofta buna!

 

Aceasta este o reteta Electrolux.

 

 

 

My title page contents