Azi, ne bucuram de dulciuri usoare si sanatoase. Fara gluten. Si cu ingrediente aromate si ingenioase. Mudcake cu crema de acaju.
INGREDIENTE:
- 2 dl faina de quinoa
- 1 dl faina de alune de padure
- 6 l-guri de pudra de cacao
- 1 l-ta praf de copt
- 1 varf de sare
- ½ dl ulei de cocos
- 2 oua intregi
- 1 albus de ou
- 2 linguri de sirop de curmale
- 15 curmale moi, fara samburi
Crema de acaju
- 3 dl seminte de acaju naturale, tinute in apa cel putin 4 ore, inainte de preparare
- 1,5 dl apa
- 1 lingurita esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE pentru mudcake:
- Toci bine curmalele in blender.
- Adaugi faina de alune de padure
- Separat, intr-un bol amesteci faina de quinoa, cacaoa pudra, praful de copt si sarea. Compozitia astfel obtinuta o torni peste mixul de curmale.
- Acum adaugi ouale, uleiul de cocos si siropul de curmale. Amesteca cu drag pana vei obtine un aluat omogen
- Pui aluatul intr-o tava unsa cu un strop de ulei de cocos
- Dai la cuptor pentru 20 de minute la 175 de grade.
- Lasi la racit
MOD DE PREPARARE pentru crema de acaju:
- Lasi la hidratat semintele de acaju pentru cel putin 4 ore.
- Pasul urmator? Le bagi la blender si adaugi cate un pic de apa. Rezultatul? Un mix cremos.
- La final, adaugi esenta de vanilie si servesti alaturi de mudcake.
Pofta buna!
Aceasta este o reteta Electrolux.