De Craciun, fii mai bun si mai voios. Gateste cu bucurie pentru familie si prieteni si mancarea va fi mai aromata. Si nu uita sa pregatesti bucate de Sarbatoare. Iata ce va recomand azi.
Reteta pentru 6 persoane
Ingrediente
800 g muschi de vaca/ de vitel piesa intreaga
1 lingurita sare
Piper
Ulei
100 g amestec de fructe uscate
50 g stafide
2 linguri coniac sau suc de portocale
2 linguri apa
75 g bacon crud, circa 16-20 felii
500 g foitej
1 galbenus
1 lingura smantana
Mod de preparare
Cum faci ca sa iti iasa cea mai faina rulada ever? La umplutura procedezci dupa cum urmeaza. Peste amestecul de fructe uscate tonri coniacul sau sucul de portocale si apa. Acoperi si lasi la marinat 1-2 ore, pana se absoarbe tot lichidul si se umfla fructele. Operatiunea urmatoare? Toci marunt.
Totodata, condimenteazi carnea si prajesti in ulei incins circa 3-5 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Daca te intrebi ce faci cu foietajul, asculta aici. Il intinzi cu sucitorul in forma de dreptunghi, de circa 3 mm grosime, ca sa fie potrivit cu lungimea muschiului de vitel.
La mijlocul foii de aluat, asezi feliile de bacon, iar deasupra intinzi masa de fructe uscate. Ulterior aseazi muschiul pe care il invelesti cu aluat.
Marginile prea lungi se taie.
Muschiul astfel pregatit il asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il ungi cu galbenus. Din marginile tăiate de aluat, poti decupa figurine fantezii pe care le lipesc drept ornament pe aluatul in care este invelit muschiul.
Atentie! Si aceste figurine le ungi cu galbenus.
Tava se pune pe la mijlocul cuptorului preancalzit la 200° si se lasa la cuptor 25-30 min. Temperatura din miezul carnii trebuie să ajungă la circa 58°.
Apoi o scoti, o lasi sa se aseze cam 10 minute si transezi in felii dupa voie.