Negrese cu faina de nuci si migdale

Negrese cu faina de nuci si migdale

Negrese cu faina de nuci si migdale. Da, da! E posibil! Si sunt minunate. Negresa asta e asa de buna si de aromata, incat nici nu mai vrei varianta clasica cu faina de grau. Negresa cu faina de nuci, caju si migdale o poti face simplu. Pui fructele la hidratat pentru cateva ore si apoi dai bice.

 

Negresa cu faina de migdale e simpla si rapida. E o prajitura fara gluten, sanatoasa si delicioasa.

INGREDIENTE:

  • 6-7 oua
  • 300 grame zahar xylitol sau zahar brun
  • 150 ml unt de cocos
  • 500 de grame de nuci romanesti, nuci caju si migdale  puse la hidrata si apoi macinate in blender
  • 150 de grame de pudra de roscove
  • 50 de grame de cacao sau de ciocolata amaruie rasa
  • 100 de grame de stafide
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • un praf de sare

MOD DE PREPARARE:

  • Mai intai pui nucile si migdalele la hidratat – cam 4 ore sau de cu seara
  • Apoi le scurgi de apa ( dar pastreaza o parte din aceasta) si baga-le la blender ( lama in S) ca sa le maruntesti cat mai bine
  • Adaugi ouale, xylitolul sau zaharul, sare si aromele si dai la robot ca sa isi creasca volumul
  • Adaugi untul de cocos, pudra de roscove si ciocolata rasa
  • La final, pui stafidele.
  • Tapetezi tava cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru maxim 25- 30 de minute.
  • Ulterior, o lasi la racit in tava si apoi cand e rece, o mai dai la frigider ( poate chiar si la congelator) cam 25 de minute ca sa o poti taia cum se cuvine.
  • Pofta buna la sanatate!

 

Poate vrei sa incerci si reteta de biscuiti cu migdale si ciocolata!

 

 

Sursa foto: Pinterest.

 

My title page contents