Am descoperit-o pe minunata Alina Stan de la Arome de Poveste.ro si cum suntem generosi nu am vrut sa o tinem doar pentru noi, asa ca va dezvaluim si voua bunatatile pe care le pregateste cu drag.
Alina de la Arome de Poveste.ro ne ajuta azi cu o reteta buna, buna, de fursecuri fara gluten. Yammy, yammy pentru copii cuminti si parinti destepti. Fursecuri curate numai bune de pus ca gustare la scoala. Uite cum procedati:
Ingrediente:
- 200 gr faina de orez
- 200 gr faina mei
- 3 lingurite seminte in rasnite
- 5 linguri apa
- 2 lingurite rase praf de copt
- 2 linguri zeama lamaie
- 100 gr zahar brut
- 150 ml ulei
- esenta vanilie
- 23-25 linguri lapte (eu am folosit lapte de orez)
- 100 gr merisoare (eu am folosit merisoare indulcite cu suc de mere)
- 100 gr nuca tocata grosier
Mod de preparare
- Primul pas: rasnirea semintelor de in. Cum unde? In rasnita de cafea.
- Apoi pune 5 linguri de apa peste semintele zdrobite si lasa-le la odihna intr-un castronel.
- Iei un robot de bucatarie – un blender si pui in bol – faina de orez, faina de mei, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, uleiul, laptele, esenta de vanilie si vrum vrum.
- La final, adaugi merisoarele, nuca tocata grosier si semintele de in rasnite. Apoi amesteci.
- Obtii un aluat varstos. In caz ca ti se pare prea tare, pune niste lapte vegetal.
- Pregateste tava, tapeaz-o cu hartie de copt si pune cu o lingura compozitia de fursecuri in tava.
- Am introdus tava in cuptorul electric preincalzit si am lasat- o la 200 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
- Cand sunt gata, fursecurile trebuie sa aiba o culoare aurie.
Pofta buna si sanatate cat cuprinde!
Nu ezitati sa aruncati o privire si pe site-ul Alinei – https://aromedepoveste.ro
o.