Pregătirea tenului pentru sezonul rece nu trebuie deloc neglijată. Pentru a pregăti pielea pentru iarnă, trebuie respectate câteva reguli simple.
Frumusețea pielii noastre depinde de mulți factori, inclusiv de climă. Pregătirea pielii delicate a feței pentru iarnă, dar și a întregului corp, este crucială pentru a preveni acele inconveniente pe care le poate provoca acțiunea combinată cauzată de scăderea temperaturii exterioare și încălzirea din interior.
Piele deshidratată, care este uscată și adesea înroșită, semne de expresie care devin mai pronunțate, buze crăpate, care uneori chiar sângerează, mâini umflate și aspre, culoare palidă. Acestea sunt consecințele iernii asupra sănătății epidermei noastre.
Și nu uita: prevenirea este mai bună decât vindecarea!
Pregătirea tenului pentru sezonul rece. Iată cele 3 reguli de aur pentru a avea o piele mereu frumoasă și hidratată:
1. Exfolierea
Exfolierea este o regulă de aur care ar trebui să fie bine întipărită în mintea noastră. Nu uita să-ți exfoliezi tenul și corpul în mod regulat. Poți apela la metode naturale – low cost și ecologice – cum ar fi zahărul sau bicarbonatul.
Lucrul esențial este curățarea epidermei de toate reziduurile „moarte” care o sufocă, pentru a stimula reînnoirea celulelor și a o pregăti pentru acțiunea hidratantelor.
2. Mănâncă și bea corect și sănătos
Dieta este esențială pentru a consolida pielea și a o menține într-o sănătate perfectă. Iarna trebuie să ne asigurăm că organismul nostru beneficiază de porția necesară de vitamine și antioxidanți. De aceea, este necesar să consumăm fructe și legume de sezon, de la fructe citrice la rodie, de la broccoli până la cicoare.
Evită, chiar dacă este dificil, să stai în frig să-ți expui tenul prea mult la temperaturi foarte scăzute. De asemena, evită consumul produselor care conțin prea multe zaharuri și carbohidrați rafinați care otrăvesc pielea și favorizează apariția petelor. Și nu uita să bei cel puțin doi litri de apă pe zi, pentru a hidrata pielea corespunzător.
3. Atenție la dușuri
Când este rece afară, simți nevoia de a face o baie caldă, uneori chiar fierbinte. Dar ai grijă să nu îți usuci prea mult pielea. Dușurile prelungite sunt în detrimentul epidermei, la fel și utilizarea de detergenți agresivi în fiecare zi.
Nu prelungi spălarea zilnică dincolo de timpul necesar. Încearcă să folosești săpunuri ecologice și, după duș, dacă simți că pielea „trage/te ține”, aplică un strat de loțiune hidratantă pentru corp.