Îngrijirea tenului iarna. Îngrijește-ți tenul cu blândețe!

Îngrijirea tenului iarna necesită o atenție puțin mai mare. În timpul sezonului rece, corpul nostru (și mai ales fața) are nevoie de produse și tratamente speciale pentru a fi protejat de temperaturile scăzute și factorii agresivi ai mediului.

 

Tenul, tocmai pentru că este mai expus, necesită tratamente specifice.

Fața trebuie să fie îngrijită pe tot parcursul anului, dar cu atât mai mult în timpul iernii, atunci când aceasta este supusă în mod constant temperaturilor reci de afară. Și schimbărilor continue de temperatură între interior și exterior.

De fapt, iarna, pielea uscata are nevoie de mai multă atenție decât vara: nu doar un simplu hidratant, deoarece pielea, în special cea facială, are nevoie de hrană profundă și, prin urmare, de formule mai bogate și mai grase, astfel încât să se creeze o barieră și să protejeze epiderma. Pielea feței are nevoie de produse cosmetice concepute special pentru acest sezon. Ia o pauză de la texturile cu gel pe care le vei folosi primăvara și apelează la formule capabile să hrănească și să hidrateze profund pielea .

 

Îngrijirea tenului iarna. 7 sfaturi pentru cea mai bună îngrijire a pielii pe timp de iarnă:

1) Atenție la temperatura apei!

Fața trebuie spălată cu apă călduță, nu fierbinte, pentru a evita prea mult deshidratarea pielii.

2) Hidratare

Pielea are nevoie întotdeauna de hidratare, dar pe timpul sezonului rece, cu atât mai mult. O îngrijire a pielii pe timpul iernii implică aplicarea de cremă hidratantă de fiecare dată când îți speli fața, după ce ai uscat-o în prealabil, cu grijă.

3) Alege, cu atenție, cele mai potrivite creme

Important: trebuie să înveți să citești cu atenție etichetele produselor cosmetice. În piață există mai multe produse cu ingrediente obținute din uleiuri artificiale, care ar trebui evitate mai ales în timpul iernii, deoarece acestea pot usca pielea chiar mai mult. Pe de altă parte, există produse excelente pe bază de uleiuri naturale, cum ar fi jojoba, mușețel și lavandă.

4) Îngrijirea tenului iarna. Parola tenului tău: protecție!

Pentru a-ți proteja pielea delicată a feței și a mâinilor, trebuie să porți întotdeauna mănuși și o eșarfă atunci când pleci de acasă. Pentru a te proteja de vânt, ploaie, frig și zăpadă. Și chiar și în timpul iernii nu trebuie să uiți că protecția solară este fundamentală. Soarele de iarnă este la fel de nociv ca și soarele de vară.

5) Un umidificator este mereu necesar

Sistemele de încălzire tind să usuce aerul din încăpere și, în consecință, pielea. De aceea, este o idee bună de a avea în casă un umidificator, în special în dormitor .

6) Bea multă apă

Un ajutor crucial pentru îngrijirea pielii iarna constă în consumul apei, pe tot parcursul zilei. În timpul iernii avem tendința să bem mai puțină apă și poate preferăm ceaiul, dar și alte băuturi calde. Nu trebuie însă, să neglijăm consumul apei, atât de necesară în corpul nostru. În sezonul rece, un obicei bun este să bei apă fierbinte cu lămâie .

7) Îngrijirea tenului iarna. Nu neglija exfolierea

Chiar și în lunile de iarnă nu trebuie să uităm să ne exfoliem în mod regulat pielea. De altfel, această activitate este esențială pe tot parcursul anului, pentru a elimina celulele moarte.

 

My title page contents