9 iubim capsunile si ne place sa ne bucuram de ele in orice sezon. Acceseaza congelatorul – in care speram ca ai depozitat ca o furnicuta capsuni de iunie- sau, in caz contrar, fa o vizita la supermarket. Apoi pune-te pe treaba cu Jakob si imbata-ti papilele gustative. Si pe ale familiei, desigur.
Ingrediente:
300 gr capsuni
100 gr zahar sau xylitol ( daca vrei sa fie de regim)
1 lingurita de vanilie
2 pliculete de gelatina
200 gr frisca
1 dl apa
1/2 dl vin rosu
Inainte de preparare:
Spala capsunile si pune-le intr-un bol impreuna cu zaharul si vanilia. Lasa-le sa le impregneze timp de 30 de minute si piseaza-le cu un zdrobitor sau blender.
Metoda de preparare:
Incalzeste vinul si apa, pentru ca mai apoi sa dizolvi gelatina. Lasa totul sa se raceasca.
Amesteca capsunile cu gelatina. Adauga frisca si mixeaza. Compozitia obtinuta, toarn-o in pahare inalte, pe care le introduci pentru 3-4 ore la frigider ca sa se intareasca. Cand servesti, decoreaza fiecare pahar cu o capsuna.