Daca vrei o sursa de proteina vegetala, atunci iti recomandam ciupercile. Sunt bune, savuroase, usoare si arata bine in orice forma de salata. Parole de Chef! Jakob Hausmann.
INGREDIENTE
- 5 linguri ulei de masline
- 4 linguri otet de vin rosu
- 2 cepe mici
- 1 lingurita de mustar
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita de marar tocat
- 1 lingurita patrunjel tocat
- 500 gr ciuperci champignons
- 2 linguri de seminte decojite de floarea soarelui
- Frunze de salata verde
MOD DE PREPARARE
- Amesteci uleiul si otetul, pentru ca apoi sa adaugi ceapa tocata marunt, mustarul, usturoiul tocat si verdeata tocata. Mixezi totul cu gratie.
- Cureti ciupercile, le tai felii si amesteci cu sosul pregatit anterior.
- Pe fundul unui castron, pui frunzele de salata verde si dispui salata de ciuperci deasupra.
- Prajeste semintele de floarea soarelui intr-o tigaie teflonata, pentru ca inainte de servire, sa le presari peste salata de ciuperci.