9 ne place pestele si ne bucuram cand vedem noi si noi metode de preparare. Chiar daca tineti Post, e bine sa luati aminte pentru cand aveti dezlegari. Hai cu inspiratia!
INGREDIENTE:
4 bucati file de somon
o lingurita suc de lamaie
3 linguri unt cu verdeata
3 bucati de fenicul – bulb
250 ml vin alb
200 ml smantana dulce pentru gatit
o lingura mustar dulce
sare
piper
Mod de preparare
Pestele se usuca cu un servet si se stropeste cu sucul de lamaie. In paralel, cureti bulbul de fenicul si ai grija sa pastrezi frunzele verzi pentru decor. Bulbul, taie-l in rondele subtiri.
Incinge o tigaie de teflon, topeste untul, pentru ca mai apoi sa prajesti acolo somonul. Pe fiecare parte, cam 5 minute. Apoi condimentezi cu sare si piper si il pastrezi cald.
Separat, se incalzeste fondul obtinut si se prajeste in el feniculul, circa 4 minute. Ulterior, adaugi vinul alb si mai lasi sa stea totul la pritocit cam 3 minute. Apoi, adaugi peste fenicul smantana amestecata cu mustarul.
Asezi totul frumos pe farfurii si pui deasupra somonul. Ca si garnitura, poti utiliza orez sau cartofi natur.